Letselschade (014)

28 februari 2017
Hits: 546

donderdag 24 mei-2012
Zielig hè? Nou is die Waegener Group vandeweek toch de bietenberg opgegaan. Je wordt er koud van. En het ging echt niet om het product. Een kleine sportzaal vol luitjes met blessures die er net zo somber uitzagen als Herman van Rompuy in een Transsylvaans kasteel sprongen na een behandeling met Koenraad Kunnen’s apparatuur binnen no time weer fris en fruitig rond. Nee, het ging meer over het wanbeleid binnen de firma onder leiding van Nederlandse onweerkanonnen als Hendrik van den Hombergh en Woutje van Loon. Officieel was er sprake van een gaatje van 25 meloen, maar in wezen gaat het wel om 40 meloen en daarbij biedt zelfs een lekkere kouwe cTreatment geen soelaas meer (1).
Verbaasd? Wij? Voor geen millimeter. Kijk alleen maar eens naar de palmares van Woutje en je weet hoe laat het is. Sunseeker, Sunbreezer, Le Mans Experience,Loyalty ME Group, Planning Sciences Benelux, Gentia Software, Van Loon Management, Darlin Incasso, Darlin Participaties, Information Technology Investments,Compudigm. Het is maar een greep uit de talloze ondernemingen waar Woutje kwam, zag en verloor zonder dat zijn eigen knip daar platter van werd. Hoe zo’n oliebol dan toch weer een leidinggevende positie kon verwerven bij de Waegener Group is ons een sudoku. Dat ie financieel geleden heeft van dit zoveelste mislukte avontuur wil er bij ons niet in. Helaas kunnen we het hem niet vragen, want hij zit weer lekker in Zwitserland en wenst waarschijnlijk iedereen van harte een dikke leut.
En het zag er allemaal zo vrolijk uit toen de brave bedrijvendokter Hendrik van den Hombergh (2) in de zomer van 2011 zijn entree maakte bij Waegener om van de toen heersende Poolse landdag een strak geleide bedoening te maken waarvan de aandeelhouders een dik buikje kregen. Niet dat vriend Hendrik overal zo succesvol was geweest of nergens licht bevuilde handen had gemaakt, maar hij maakte wel de indruk van een heer van stand en daar gaat het vaak alleen maar om in het zakenleven. Nu, een kleine twee jaar later, likt dus ook Hendrik weer eens zijn wonden.En een cTreatment kan hij gevoeglijk schudden.
Uiteraard moet iemand de schuld hebben van het echec. Al zeker een jaar wordt Zwarte Piet richting uitvinder en grootaandeelhouder Kunnen gedirigeerd. Met hulp van een onbevoegde psychodwerg die een warme band onderhield en onderhoudt met Kunnen’s echtgenote, een verdacht opererende hoofdinspecteur van de smurfenbrigade, kadi’s die de weg kwijt waren en vrienden die geen vrienden bleken te zijn werd heftig geprobeerd om Kunnen tot malloot te verklaren en zijn hele hebben en houden over te dragen aan de gretige grissers uit zijn directe Umwelt. Zijn kinderen mocht ie niet zien, maar hij mocht wel voor ze schokken. Ondanks het feit, dat hij dankzij het legertje manipulanten om hem heen geen inkomen genoot en leefde van de goede gaven van een paar luitjes die vierkant achter hem bleven staan en hem steunden. Toen een paar doorgestudeerde zieleknijpers Koenraad geheel bij zinnen verklaarden werd Piet naar een andere ingang geloodst. Vriend Kunnen had ineens listig zitten klaverjassen op financieel terrein en of ie maar even rapido met de nodige achterovergedrukte meloenen op de proppen wilde komen. Belachelijk, als het niet om een treurspel ging.
Inmiddels maken de cTreatment-uitvinder en zijn beffen zich op voor Waegener’s Waterloo. Belangrijk? Zeker. Maar wat hem zelf betreft is één ding belangrijker: het terugzien van zijn kinderen en liefst in volle gezondheid. Een heikel onderwerp. Vooral in België. Stay tuned.

1. Mocht u uw geheugen willen opfrissen over deze affaire vervoegt u zich dan even aan het loket van de Followupsite. Daar staat het hele verhaal achter elkaar.
2. Over Hendrik zijn we vaker gestruikeld. Pak onze zoekmachine en u vindt moeiteloos de plaatsen des onheils.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
28 februari 2017
Aantal keren bekeken: 546

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch