Skip to main content

Kluifje (001)

25 maart 2017

dinsdag 20 augustus-2013
Wij houden wel van een zonnetje. Behalve van dat verrekte Verizonnetje. Eind 2003 kwam dat bij ons al boven de kim en sindsdien versteerde het ons humeur zodra het zich weer eens vertoonde (1).
Ook nu weer. Verizon was in de States een van de grote jongens op communicatiegebied die zonder gepruttel door de knieën ging toen de National Security Agency (NSA) zonder daartoe gemachtigd te zijn alle gegevens van hun klanten over te dragen. Niet een keertje. Elke dag. En van iedereen. Van opoe tot imam, van groenteboer tot halalslager. Om de USSA veiliger te maken. Zeggen ze.
Kwam door vriend Snowden een zootje eilie van, maar dat wil niet zeggen dat die gore praktijken zijn gestopt. En denk nou niet dat die kloothommels bij Verizon spijt hebben van hun slappe dwijlgedrag. Integendeel. Vooral omdat ze daarvoor een vette kluif hebben gekregen van de NSA. Ze mogen nu namelijk participeren in een project van 10 miljard dollar om al die binnengetrokken informatie veilig op te bergen in een wolk. Wij kunnen wel lullen over integriteit, privéleven, vrijheid en andere leuke dingen voor de mensen. Maar bij dit soort griezels gaat het alleen maar om de shekels. De rest zal ze matzes wezen. Stay tuned.

(1) Zie “Vreemde geluiden uit de tapkamer” dd. 11 december 2003 in de serie "Cold Turkey". Verizon heette toen nog niet zo. Maar of het nou als Comverse, Verint of Verizon langs het zwerk zeilde, wij konden er niet vrolijk van worden.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
25 maart 2017