Lockerbietenberg

Hits: 224

donderdag 8 maart-2012
Edwin Bollier gaat ervoor. Hij is op zoek naar een Britse bef om een proces tegen de Britse staat en het Schotse smurfencorps van de kant te duwen. Daarmee hoopt ie zo'n 53 meloen dollar op te takelen. Als schadevergoeding plus rente voor de ondergang van zijn technische onderneming Mebo in de periode na het juridische circus van Zeist in 2000. Daarbij werden twee Libische oliebollen veroordeeld tot een langdurig verblijf in een kruipruimte voor het explosief uit de lucht halen van een Panamtoestel boven het Schotse Lockerbie eind 1988.
Volgens de circusdirectie hadden voornoemde oliebollen daarbij gebruik gemaakt van een Mebo-timer die afkomstig was uit een partijtje van twintig van die lorren die Mebo in 1985 aan de inspirator van het groene boekje had geleverd. Pas veel later bleek, dat de gebruikte timer door een vertegenwoordiger van een Amerikaanse snuffelorganisatie tussen de resten van het vliegtuig was gedeponeerd om Libië een zeperd te bezorgen. Bovendien kwam aan het zoeklicht, dat de bewuste timer nooit door Mebo aan Libië was geleverd en zeker niet tot de twintig eerdergenoemde lorren kon hebben behoord. Vanwege een andere chemische samenstelling.
Dat had Bollier in 1999 al verteld aan een stel Schotse smurfen, maar zijn verklaring ging in het onderste laatje. Zelfs de verdediging van de twee Libiërs nam genoegen met de uitkomst van de proeven die "onomstotelijk" bewezen dat de gebruikte timer aan Libië was geleverd.
Sindsdien zijn er heel wat ongerechtigheden uit het voorcircuit van deze affaire aan de oppervlakte gekomen (1). Ondermeer over het gegoochel met de Mebo-timer. En Bollier is het nu zat. Hij wil poen zien. Onze zegen heeft ie.

1. Zie voor een alleraardigste Nederlandse connectie het artikel "De achterkant van het beursschandaal (3)" op de site van de Morgenster en "Lockerbie revisited" dd. 17 april 2007.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
Aantal keren bekeken: 224

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch