Skip to main content

Ship Ahoy (030)

01 januari 2014

maandag 27 januari-2014
Ons geheugen is niet meer wat het geweest is. Maar deze uitspraak herinneren we ons als de dag van toen: “Dan is Willem [Endstra, red.] heel bescheiden. Gewoon een bord spaghetti van een tientje. Daar houdt Wim van. Een goudeerlijke man. Meneer Berlusconi vindt meneer Endstra een heel fijne vent. Dat soort mensen checkt echt wel met wie ze zaken doen”.
Dit staaltje verstandsverbijstering was afkomstig van scharrelondernemer René Coltof en de Berlusconi die hij bedoelde was Paolo, de broer van (1). Momenteel vice-voorzitter van AC Milan en zonder twijfel in de wolken dat zijn club weer beschikt over zijn tweede kleine negertje. Ditmaal in de persoon van Clarence Seedorf (2).
Over die wolken willen wij het nog even hebben. Die worden namelijk verspreid bij de verbranding van allerlei giftige narigheid in de “Driehoek des doods” ten noorden van Napels. Dat werk wordt uitgevoerd door leden van de lokale mafia aka de Camorra. Wat niet valt te cremeren wordt al decennia lang meters diep begraven en zorgt zo voor een toetje in het drinkwater. Doen die jongens uiteraard niet voor niks. In deze tak van de Italiaanse nijverheid gaat naar voorzichtige schatting zo'n 16 miljard dollar per jaar om.
Naar aanleiding van een langdurige aria van voormalig mafiatopman Carmine Schiavone heeft de Italiaanse regering nu besloten het leger op de driehoek af te sturen. Om een einde te maken aan de kankerverwekkende praktijken van deze mafiosi en een beginnetje te kunnen maken met een grondige schoonmaakbeurt. Dat laatste zal zonder twijfel worden uitbesteed aan een particuliere firma met enige expertise. En u voelt hem al komen ... yep, hole in one.
Volgens good old Carmine is er bij deze illegale praktijken een Milanees bemiddelingsbureautje actief. Daar kan je terecht als je een illegale begrafenis of een crematie voor je vuiligheid zoekt. Dat bureautje zou worden geleid door dezelfde heer, die volgens René Coltof tot het soort mensen behoort die echt wel checken met wie ze zaken doen. Paolo Berlusconi. Die ontkent tot ie groen ziet. Hoewel dat geen kleur is die bij hem past. Misschien horen we nog eens of Paolo op zijn vestje wordt gespuugd.
Btw, nu we het toch over Hollanders in den vreemde hebben: zou Paolo ooit met onze Theo Cranendonk te maken hebben gehad? Rustig, rustig. Het is maar een vraag. Stay tuned.

(1) Zie de eerste aflevering van de serie "Hahaha" dd. 29 november 2002 op onze Followupsite.
(2) Begin februari 2013 liet deze fijne vent zich op deze wijze uit over Mario Balotelli, die toen net voor AC Milan zijn kunstjes vertoonde.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
01 januari 2014