Skip to main content

Antillen vice versa (017)

25 februari 2017

vrijdag 13 september-2013
Waar ging het eigenlijk om in 1993? Bij het uitbreken van de Hoekse en Kabeljauwse strubbelingen tussen boekhouder Leo Nipshagen en “gunslinger” Chris van Assendelft van Wijck. Om de ontvlechting van hun activiteiten binnen Mozia Investments BV. En om Leo te dwingen de daarmee samenhangende overeenkomst te tekenen zou Chris een gun op de kruin van zijn medefirmant hebben gezet. Dat hele gevalletje zou Leo 10 meloen piek hebben gekost en die zou hij graag terug willen zien. Zou je het zelf wezen. Naar eigen zeggen toog hij dan ook naar de smurfemarij aan de Amsterdamse Van Leijenberghlaan om aangifte te doen. Maar fuck, die deden er niks mee.
Naar aanleiding van de min of meer gelijkluidende aangifte die Leo twintig jaar na dato deed bij hetzelfde Amsterdamse smurfenbureau hebben wij aan diens bef gevraagd of hij beschikte over het oorspronkelijke proces-verbaal en de ontvlechtingspaperassen uit 1993, waaruit het verlies van zijn cliënt kon worden gedestilleerd (1). Geen antwoord. Nou kunnen wij de betrokken bef voor een deel gerust stellen. Wij beschikken in ieder geval over de ontvlechtingsdocumenten. En over verliezen gesproken. Wat denk je van deze?

"5) Van Assendelft van Wijck zal meewerken om de overeenkomst tussen PM Vastgoed NV en Nedwick International BV, vertegenwoordigd door de heer Cornelis van der Peppel, waarbij de 12 appartementen gelegen aan de Herengracht 196 – 202 met een zogenaamde Groninger/economische acte doorgang te laten vinden voor een bedrag van NLG 6.150.000,- , waarbij Van Assendelft van Wijck aanwezig was met L.G.M. Nipshagen toen Nedwick International BV op woensdag 5/7/93 een bedrag van NLG 2.150.000,- aan eersteklas waardepapieren overhandigde aan PM Vastgoed in de persoon van P. Meyer als aanbetaling op bovengenoemde overeenkomst. De overeenkomst dient getekend te worden uiterlijk 14/7/1993, ten overstaan van notaris Koopmans".

Niks aan het handje zou je zeggen. Maar de eersteklas waardepapieren bleken een scheet en een knikker waard te zijn. Meyer was in de boot genomen en kon ruim twee meloen piek op zijn buik schrijven in plaats van op zijn bankrekening. We'll be back. Stay tuned.

(1) Voor de brief aan Soliana Bonapart & Aardenburg zie aflevering 15 dd. 9 september 2013.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
25 februari 2017
Antillen vice versa