De bomen en het bos (007)

vrijdag 9 december-2005
Groen Invest Nederland, een club die investeert in alternatieve tropische regenwouden in de mistige zwompen van onze noordelijke provincies, gaat naar de rechter. Waarom? Lees een nieuwe mail van onze Friese correspondent.

“Hoi lezer. Ben ik weer. De eigenaren van GIN-participaties in de plantage in de gemeente Opsterland kunnen weer gaan geloven in hun rendementen, want de raad heeft besloten om de aanvraag van het GIN om het bos om te toveren in een definitief wandelparadijs, kompleet met Robinia genietbankjes, afgewezen. Aldus heden de Leeuwarder Courant. Het GIN zal naar de rechter stappen, want een of andere gemeentelijke hotemetoot deed iets teveel toezeggingen en ze motten wel van die verrekte rendementen af. En van eeuwig zingende bossen valt weinig rendement te verwachten nietwaar?”

Wij begrijpen de ironische boodschap. Maar stel dat die wandelpaden en genietbankjes er toch komen, dan kan zo’n aandeelhouder van GIN in ieder geval nog genieten van de eeuwig zingende bossen als de rendementen door de moerassige bodem van zes procent mochten zakken. Hoewel, vanuit Wageningen wordt de zaak scherp in de gaten gehouden. Dus er is nog hoop. Stay tuned.

De bomen en het bos

  • Hits: 345
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch