Skip to main content

Schuld en boete (004)

01 maart 2017

zondag 30 september-2012
Het wordt nog een graadje interessanter. Nakoula Basseley Nakoula aka Sam Bacile, de onverlaat die het filmische meesterwerk “Innocence of Muslims” zou hebben geproduceerd, is een paar dagen geleden opnieuw naar binnen getrokken. Sam had zich namelijk in 2010 schuldig gemaakt aan een gevalletje fraude. Daarvoor kreeg hij van de kadi een zalfje van 21 maanden, maar hij mocht al na een jaar de rest van zijn strafje buiten uitgenieten. Omdat hij de smurfen zo goed had geholpen bij het uitvlooien van voornoemde fraude. Aan die voorwaardelijke invrijheidstelling waren wel voorwaarden verbonden. Zo mocht Sam bijvoorbeeld zonder toestemming van zijn parole officer vijf jaar lang geen computer aanslingeren om te internetten. En daar was Sam bij het leggen van zijn geruchtmakende anti-muslimei blijkbaar de fout ingegierd.
Opvallend. Bij al deze juridische poespas werd Imbacile bijgestaan door James D. Henderson. Een dure en invloedrijke bef en je vraagt je af waar Sam’s poen vandaan kwam, want zijn knip was zo plat als de aarde in de oudheid. En vers twee, waarom koos vriend Sam nou juist deze bef in een boom zo vol met beffen? Wordt volop naar gesnord. Vast staat dat James tussen 1978 en 1987 het baasje was van een task force bij de LAPD. In die hoedanigheid kreeg hij een officieel onderzoek aan de pantalon naar aanleiding van info afkomstig van ene Gerald van Hoorelbeke aka Jerry Vann. Een FBI-informant uit het ondeugende circuit. Volgens Jerry onderhield Henderson zelf criminele contacten en had ie een paar gevalletjes omkoping van hoge jongens uit de publieke sector door "Arabieren" afgedekt. Het onderzoek leverde niks op, maar Jerry stapte wel meteen over naar het beffengilde. De informant zou later nog eens van zich laten horen.
In februari 2001 schreef Van Hoorelbeke namelijk een briefje aan Louis Freeh, de hoogste baas van de FBI. Gerald had in de petoet een tijd lang een cel gedeeld met Ramzi Yousef, die twee keer levenslang had geïncasseerd voor zijn aandeel in de eerste aanslag op het World Trade Center in 1993 en de Bojinka-affaire (1). Na lang heen en weer lullen zou Ramzi hem hebben toevertrouwd, dat Bin Laden Amerikaanse vliegtuigen zou gebruiken om het World Trade Center alsnog in de as te leggen. Louis deed er geheel volgens plan geen moer mee en ruim een half jaar later was de hele wereld getuige van het eerste en enige optreden van Captain Caveman’s Flying Circus. Mogelijk is via deze duistere connectie het contact tussen Sam Bacile en Henderson te verklaren. Want Sam is verre van een "lone nut". Wait and see. Stay tuned.

(1) Een beetje goegelen wil wel eens helpen

Klik hier om uw reactie toe te voegen
01 maart 2017
schuld en boete