Octopussy (505)

Hits: 604

maandag 26 augustus-2013
Hij blijft toch door je hersenkwabben zweven. Die meloen, die de inmiddels met een persoonlijk faillissement en een onder voorbehoud geboekt verblijf in een staatshotel ronddolende Robbie van de Rhee ooit heeft overgemaakt op de rekening van zijn toenmalige bef, Oscar Hammerstein. Ging het daarbij om een achterstallige rekening of een zakendeal die scheef was gelopen? Hebben we Oscar al eens over benaderd (1). Geen zuchie. Maar naar aanleiding van Robbie's recente uitspraken over de schamele juridische bijstand die Oscar indertijd zou hebben verleend, sloegen wij afgelopen vrijdag toch maar weer eens de klep van de digitale piano open voor een iets andere interpretatie van dezelfde deun (2). Komt ie:

"Geachte heer Hammerstein,
Binnen het kader van onze artikelenreeks over avontuurlijk ondernemer Robert van de Rhee hebben wij u op 23 augustus 2012 al eens benaderd met vragen over het conflict tussen u en uw voormalige cliënt, waarbij u zelfs zou zijn overgegaan tot beslaglegging van Van de Rhee's woning. Het conflict zou uit de wereld zijn geholpen, nadat cliënt één miljoen euro zou hebben betaald.
In dit verband zouden wij van u willen weten of u kennis hebt genomen van de niet zo vleiende uitspraken van Van de Rhee jegens u bij diens ultieme verweer tegen zijn persoonlijke faillissement, die een plekje hebben gevonden in aflevering 504 van de serie Octopussy dd. 21 augustus 2013.
Naar aanleiding van deze uitspraken zijn wij zo vrij om opnieuw aan u te vragen welke schuld met de betaling van één miljoen euro werd gedelgd. Stond dit bedrag in relatie tot een zakelijke transactie of tot werkzaamheden uwerzijds ten behoeve van Van de Rhee's juridische perikelen die in zijn ogen kennelijk van een matige garnituur waren? U bij voorbaat hartelijk dankend voor uw medewerking, Krgrds Jan Portein redactie Kleintje Muurkrant
"

Moet zeker voor een bef toch niet al te moeilijk zijn om op deze mail een redelijk antwoord te formuleren. Wij wachten met gezonde spanning af. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 454 van deze serie dd. 23 augustus 2012.
(2) Voor Robbie's uitspraken gelieve u even terug te bladeren naar vorige week woensdag

Klik hier om uw reactie toe te voegen
Aantal keren bekeken: 604

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch