Skip to main content

7 bussen vol actievoerders

Hits: 356

donderdag 6 november-2003
Vanuit zes Nederlandse steden vertrekken volgende week in totaal zeven bussen naar het tweede Europees Sociaal Forum (ESF) in Parijs. Van 12 tot en met 15 november staat Parijs in het teken van vier dagen van discussie, protest, muziek en cultuur. Op het Forum worden tienduizenden deelnemers uit heel Europa verwacht. Vanuit Amsterdam, Den Haag, Groningen, Nijmegen, Rotterdam en Utrecht zullen in totaal 350 mensen afreizen naar het ESF.
In Nederland heeft de werkgroep "ESF-NL" van het platform Keer het Tij de mobilisatie gecoordineerd. De grote Nederlandse deelname moet gezien worden in het kader van het EU-voorzitterschap dat in de tweedehelft van 2004 in handen van de Nederlandse regering is. Platform Keer het Tij, dat op 20 september in Amsterdam een demonstratie organiseerde tegen de plannen van het kabinet waar 25.0000 mensen aan deelnamen, verwacht dat het Nederlands voorzitterschap in 2004 ook gepaard zal gaan met grote protesten tegen de regering.
Na de succesvolle evenementen van het Wereld Sociaal Forum in
2001 en 2002 in Porto Alegre (Brazilië) bezochten 60.000 mensen
het eerste Europees Sociaal Forum in november 2002 in Florence
(Italië). Op de laatste dag demonstreerden daar een miljoen
mensen tegen de oorlog tegen Irak. Dit succes leidde tot het
initiatief om op 15 februari 2003 wereldwijd tegen de oorlog te
demonstreren. Aan die gecoordineerde demonstraties namen op
alle continenten wereldwijd miljoenen mensen deel.
Ook dit jaar wordt het ESF een massale samenkomst van diverse
campagne's, organisaties, vakbonden en activisten. Tienduizenden mensen uit Europa en daarbuiten zullen discussiëren over neoliberale globalisering, oorlog en vrede, strategieën voor verzet en alternatieven. Het ESF staat in het teken van het opbouwen van een andere, betere wereld: Een Andere Wereld is Mogelijk! is de centrale leuze. Op vier locaties in Parijs zijn er honderden zalen voor plenaire
bijeenkomsten, seminars en workshops. Het ESF eindigt met een
grote demonstratie op zaterdag 15 november in Parijs.
Het is nog mogelijk om je op te geven om mee te gaan met de bus. Je kunt hiervoor dit formulier invullen. In de bus die vertrekt vanuit Utrecht is nog beperkt plaats. Voor de overige vertrekplaatsen kom je op de reservelijst te staan. Zie ook keerhettij.

Klik hier om uw reactie toe te voegen