Een briefje aan Dutroux (004)

05 april 2017
Hits: 434

maandag 17 januari-2005
In de vorige aflevering brachten we het al even ter sprake: in Dave, de woonplaats van Francois Leyens, zou Dutroux geprobeerd hebben een meisje te ontvoeren. De politie van Neufchâteau ging serieus op speur nadat een getuige op 18/8/96 haar vermoedens had laten vastleggen in een officieel proces verbaal. Die verklaring luidde aldus:

“Nadat ik onlangs op de radio het nodige had gehoord over het ontvoeren van kinderen raakte ik van mijn stuk toen er werd gemeld dat de dader gebruikmaakte van een wit vervoersbusje.

Zo’n drie tot vier maanden geleden was ik in mijn tweede woning in Dave, Rue de Lustin86, samen met mijn man en mijn kleindochter van tien. Zij ging de post ophalen uit de brievenbus. Die staat buiten ongeveer 8 meter van de voordeur vandaan. Op dat moment bevond ik mij in de salon beneden aan de voorkant van het huis en mijn man zette de wagen weg achter het huis. Toen ik de gordijnen opendeed zag ik een wit busje plotseling stoppen achter de heg. Ik ben naar buiten gegaan en zag de achterdeuren van het busje wijd open staan. Er stapte een man uit aan de kant van de passagierstoel en ik vroeg hem wat er aan de hand was. Hij zei: “Er zit iets los in de wagen of er rolt wat heen en weer”. Ik ben weer naar binnen gegaan met mijn kleindochter, die geen contact met die meneer heeft gehad. Ik heb alleen maar het profiel van die man gezien, want hij heeft me niet aangekeken. Hij zat volgens mij alleen in de auto.
Toen ik laatst naar de televisie zat te kijken herkende ik Dutroux. Hij was de man van dat witte busje. Het zag eruit als een soort leveranciersbus. Ik heb meteen aan mijn man verteld wat er gebeurd was. Ik heb het busje niet zien wegrijden.

Ik weet het zeker. Dutroux stond met zijn witte busje drie, vier maanden geleden voor mijn huis in Dave, op een zaterdagmorgen rond kwart over elf.

Ik word liever niet geconfronteerd met die meneer. Ook niet achter glas
”.

Dat laatste was een beetje jammer. Niettemin gingen de snuffelaars van Neufchâteau met de schaarse gegevens toch aan de slag. Dat het onderzoek veel zou opleveren was net zo twijfelachtig als het optreden van de gebroeders Lippens in een travestietenshow. Tot in oktober in Flawinne het koffertje van Francois Leyens uit Dave werd gevonden. Met onderandere een briefje aan Dutroux. Je hoeft geen Kuifje te zijn om de twee zaken aan elkaar te knopen. Maar onze Francois bleek een zware kluif te zijn. En dan bedoelen we niet voor Bobbie. Stay sniffingly tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
05 april 2017
Aantal keren bekeken: 434
Een briefje aan Dutroux

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch