Doggies (019)

vrijdag 11 november-2011
Beetje laat, maar wij missen ook wel eens de bus. Op 5 juli van dit jaar kondigden wij aan, dat de inmiddels van slordig zaad strooien beschuldigde Rob Kamphues in december het klasje van Peter Koekebakker aan onze glazen tiet zou leggen. Werd dus 6 november. En net als wij toen al vermoedden, stelde onze kale vriend geen enkele kritische vraag aan "Pedro" over diens Zuidspaanse hondenopvang. Vreemd. Vooral gezien de hondse staat waarin die opvang verkeerde, waardoor Pedro's beschermelingen 's zomers vergaan van de hitte en in andere jaargetijden acuut zwemles moeten nemen om niet te verzuipen.
Komt er misschien niet genoeg binnen om die viervoeters van een dierenvinexje te voorzien? Jawel. Alleen al een kleine drie ton aan adoptiegeld. De speciale bus waarin hij rijdt werd in 2009 geschonken door een Twentse gokbaas (1). Diezelfde gokbaas zorgde voor 40 hokken. Een naar Gibraltar gevluchte Amerikaanse mevrouw uit dezelfde branche steekt er jaarlijks de nodige poen in (2). Af en toe worden avontuurlijke Nederlanders uit de Zuidspaanse regio bij mekaar geharkt voor een gezellig sponsoravondje (3). Het voer wordt gedoneerd. De dierenarts staat op een maandloontje. En het vervoer van de natte neuzen naar noordelijker streken vormen ook geen kostenpost waarop de hele onderneming naar de kloten zal gaan. Vijftig euro per bench en met een beetje goeie wil gaan er regelmatig meer hondjes in één bench de lucht in. Maar naar verluidt heeft Pedro ook geruime tijd bij de afwikkeling van vrachtvervoer op Schiphol gewerkt en daar doe je uiteraard expertise op.
Hoe dan ook, hij kan er wat eenvoudig bijlopen, maar Pedro moet alleen al aan deze business toch wat kwispelende poen overhouden aan deze business. Samen met zijn vrouwtje duikt hij regelmatig op in Zwitserland. Familiebezoek. Hm? Tsja. Stay tuned.

1. Bennie Holtkamp. Zie af levering 17 dd. 5 juli 2011.
2. Ruth Parasol. Zie eerdere afleveringen van Doggies op de site Vervolgverhalen.
3. Zoals bijvoorbeeld Eddie de Kroes en Hans Noomen.

doggies

  • Hits: 356
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch