Skip to main content

Spionage

donderdag 6 februari-2014
Toch wel lekker hoor. Een eigen gleufhoed in Den Haag. Zo wist hij ons al vroeg te melden dat ie gisteravond de damesfiets van premier Rutte had gespot. Het bescheiden vehikel zonder stang stond tegen de muur van het Torentje en binnen brandde licht. Dus het roeimaatje van Jort Bretels was blijkbaar aan het werk! Al spoedig daarna kroop uit het platwurmendoosje, dat Marruk daar de twee plasjes (Honneponnetje Plasschaert en Ronald Plasterk) onder een zeshonderd Watt lamp had gezet. Om uit te vogelen wie nou eigenlijk binnen de grenzen van onze postzegel stiekem via zijn grote oren in Friesland 1,8 meloen berichten naar binnen had getrokken, de NSA of onze eigen smurfen. Of allebei. Volgens Ronald hadden we dat zelf gedaan en vervolgens de hele boel overgedragen aan de grote broer aan de overkant van de ...plas. Maar die berichten hadden geen betrekking op conversaties bij de Lidl, de toiletten bij het Leger des Heils of tussen Paul de Leeuw en Cliff Richard (1). Nee, nee, ze hadden betrekking op de veiligheid van Honneponnetje's oranje leeuwen in den vreemde bij hun strijd tegen de baarden en aanverwante artikelen.
Levert al dat afleggen nog wat op? Dachten we wel. Hoe komt de NSA er anders bij om te waarschuwen voor exploderende tubes tandpasta? En waar denkt u dat dat verbod vandaan kwam voor de uitvoer van Dobben kroketten en bitter balls naar de heerlijk helder tent in Sotsjie? Juist!
Stel je even voor dat Sven of Ireen net bij een kruising een klodder tandpasta of kroketvulling op hun veters krijgen. Dan vergeten ze spontaan van baan te wisselen en kan je meteen gedag zeggen naar een lading medallies en een feestje in het oranje hok van wijlen ome Freddie. Afleggen? Gewoon mee doorgaan. Niks geen Haagse landdag, moties van wantrouwen of voorgebakken enquêtes (2). Niet lullen maar poetsen. Nous maintiendrons.

(1) Om van dat laatste een reep chocola te kunnen maken verwijzen wij dolgraag naar de gemeenschappelijke achtergrond van deze twee heren in onze serie “Van Estoril naar Zandvoort” op onze Followup-site.
(2) Om van dat laatste een tweede reep chocola te maken verwijzen wij woestgraag naar onze historische onthullingen over de Bouwfraude-enquête in de serie "Verdacht geknerp rond De Terp” op onze Followup-site.

Klik hier om uw reactie toe te voegen