Cold Turkey (015)

vrijdag 13 april-2007
Zo. Toch gelukt. Er komt een onderzoek van de Rijksrecherche naar de Demmink-component in de zaak Baybasin. Ofwel: een speurtocht naar antwoorden op vragen als:
Wat is er waar van de pedo-verhalen rond de secretaris generaal van Justitie? Is ie gechanteerd met de scabreuze gegevens en beelden van een hopsfeessie in Turkije, waarbij genoten werd van fris Turks fruit? En zo ja, is deze affaire inderdaad van beslissende invloed geweest op het verloop van de rechtzaak tegen Baybasin?
Nou is er in 2002 ook een maandenlang onderzoek geweest naar het hopsen van Joris, toen hij was voorgedragen als opvolger van Harry Borghouts als secretaris generaal. En dat leverde vreemd genoeg geen donder op. Maar het is ook geen sinecure om op plekken waar sprake is van een hoge concentratie clanvorming handzame bewijzen over dit soort ellende bij elkaar te graaien. Het is overigens te hopen dat de aandacht van de speurneuzen zich niet alleen richt op Turkije, maar bijvoorbeeld ook op Tsjechië, Engeland, Suriname en… Portugal. Over de drie eerste landen hebben wij al het nodige naar buiten getild, over het laatste nog niet. Maar als de tekenen niet bedriegen gaat die film binnenkort ook in première. Stay tuned.

Cold Turkey

  • Hits: 357
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch