Riool (029)

vrijdag 10 februari-2006
Onze berichtgeving over de strijd die Steve Brown voert naar aanleiding van berichten uit de sensatiepers dat er een aanslag op hem was gepleegd mag dan op een wat lager pitje zijn gegaan, het wil niet zeggen dat Brown zelf de bijl heeft neergelegd. Zo is hij stevig in de slag geraakt met de Amsterdamse Commissie voor Politieklachten naar aanleiding van het optreden van ene Peter. De bromsnor van de Centrale Inlichtingen Eenheid die op instigatie van candid-camerakoning John van den Heuvel de voormalige baron in spijkerbroek waarschuwde om weg te blijven bij de burelen van RTL in Hilversum (1).
Inmiddels heeft de nog altijd uiterst verontwaardigde Brown een sprankje licht gezien in de affaire. Dezelfde Peter zou hem namelijk in een eerder leven wel vaker hebben gewaarschuwd. Bij die gelegenheden in verband met al dan niet serieuze, in de pijplijn zittende aanslagen.
Door Peter’s meest recente oekaze aan zijn adres achtte Brown het daarom wijzer om met ingang van 13 januari jl. thuis te blijven. In afwachting van een wederhoor door voornoemde klachtencommissie en de uiteindelijke beslissing. Nou maakte het gemeentelijk apparaat niet veel haast met de afhandeling van zijn klacht en dus besloot Brown de druk wat te vergroten. Hij kondigde aan de komende week een verzoek tot een voorlopige voorziening van 500 euro per dag te zullen indienen bij de burgerrechter. Tenzij de gemeente garant zou willen staan voor dat bedragje. Voorlopig ter dekking van de periode tussen 13 januari en 28 februari.
Kan je zeggen “wat een hebberd”, maar het blijft raar dat een of andere journalist blijkbaar zomaar iemand van de CIE in de arm kan nemen om een akkefietje op te lossen. Terwijl een eenvoudige boerenlul door de politie wordt aangeraden zijn klacht met wat kruipolie in zijn donkerste plek te steken. Dus als je de mogelijkheid ziet om uit een dergelijk voorval het onderste uit de kan te peuren, altijd doen. Groot gelijk. Stay tuned.

1. Zie aflevering 24 van deze serie op onze Followup-site.

Riool

  • Hits: 268
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch