Deuss en de Ruskies (003)

31 maart 2017
Hits: 553

woensdag 4 april-2012
Tot nu toe hebben we het proces tegen rasschuifelaar John Deuss en zijn zuster 1,2,3,4,5,6,7,8,9,Tineke aan verslaggevers van de mainstream overgelaten. Wazzut interessant tot nog toe? Mwa. Ging. Maar gisteren kwam een zootje intrigerende voormalige Russische klanten van de Deussjes voorbij. Ruskies die ook bij ons al heel wat keertjes door de wasstraat zijn gehaald. Want brandschoon waren ze allemaal niet.
Neem nou bijvoorbeeld het ouwe toptrio van de gekapseisde Menatep-bank. Gemankeerd presidentskandidaat Khodorkovski bromt al een tijdje en kreeg gisteren te horen, dat ie de nog resterende vier jaar gewoon mag uitzitten. Lebedev heeft bij verstek levenslang gekregen, maar nam op tijd de benen naar Israƫl. En Curtis kreeg een ongelukkie met een helicopter (1). En dan was er nog een staflid van Menatep die bankierde bij John en Tineke, ene Kagalovski. All honorouble men. Zeker. Zij het, dat Menatep ooit betrokken was bij een formidabele witwasaffaire via de Bank of New York met op het achterzitje Simeon Mogilevich, de aartsvader van de Russische mafia (2).
Verder passeerden gisteren nog de namen van voormalig autohandelaar Berezovski en olieboer Nevzlin. Beide heren figureerden eind 2006 prominent in onze schokkende poloniumserie "De dood van een spion" rond voormalig KGB-medewerker Litvinenko. Ook allemaal heel honourable. Witwassen? Ver beneden hun stand. Johnny en Tineke? Brandschoon. Stay tuned.

1. Zie het boeiende eerste deel van "Deuss en de Ruskies" dd. 8 november 2006.
2. Zie bijvoorbeeld aflevering 5 van de serie "De Russische familie" van 24 november 2003.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
31 maart 2017
Aantal keren bekeken: 553
Deuss en de Ruskies

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch