Kafka in Zeist (031)

11 januari 2017
Hits: 791

donderdag 17 maart-2011
Over Poolse arbeidskrachten gesproken. Vlakbij het door ons zo geliefde campingterrein De Dijnselburg bevindt zich hotel Zeist. Volgens onze vermaarde bronnen ter plekke gebeuren ook daar dingen die eigenlijk het daglicht niet kunnen verdragen. Zij het, dat het hier gaat om Poolse werkneemsters in plaats van werknemers. En voor zover waarneembaar heeft hun werkgever afgezien van het instellen van een Raad van Advies onder leiding van internationaal arbeidsrecht- en verzekeringsexpert Hans Wiegel.
De baas van het spul zou ene Jan de Groot zijn. Ooit het haasje na de eerste grote cokebust in de Utrechtse Wittevrouwenstraat. Zijn Poolse dames zouden zich in het hotel intensief bezighouden met de rugslag en om te voorkomen dat zij onverwachts de pijp aan Jan zouden willen geven, zou hun paspoort elders in veiligheid zijn gebracht.
Jan is de broer van Kobus de Groot, die in het verleden ook al met de smurfenbrigade en de onvermijdelijke beffen heeft kennisgemaakt via een gevalletje verwarrende middelen. Daarbij werd door de betrokken dienders eveneens een poging gedaan om een kluis van Kobus te kraken, die domicilie had gevonden in een gebouw des Heren in Vreeburg. Dat duurde grofweg een maand, maar naar verluidt werd daarna op het bureau een klein feestje georganiseerd in verband met de vondst van een aangename stapel irreguliere poen.
Deze twee opmerkelijke gebroeders opereren in de avontuurlijke slagschaduw van ene Hendrik Roozen, aka "de koning van het Noorden", die ook al eens voorbijkwam in ons Fecundo-dossier (1). Er wordt gefluisterd, dat dit trio ook over alleraardigste connecties op het stadhuis beschikt. En dat zou perfect aansluiten bij ons vermoeden dat Zeist een zustergemeente op Siciliƫ moet hebben. Zeist? Een stad om lief te hebben. Stay tuned.

1. Zie de gelijknamige serie op onze Followup-site.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
11 januari 2017
Aantal keren bekeken: 791
Kafka in Zeist

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch