Hellup (005)

maandag 8 maart-2010
Zou al die poen van emeritus Bilderbert Koenders wel allemaal keurig terecht gekomen zijn in Afbaardistan? En hebben de jongens en meisjes van zijn voormalige ministerie dat ooit gecontroleerd? Dat zijn vragen die als moerasgas bij je opwellen bij het lezen van een artikel waarin de Britse buren toegeven dat zeker eenderde deel van de miljardensteun aan Kabul en omgeving in de pockets van een zootje ongeregeld is verdwenen. In de vorm van protectiegeld, omkoping en bijdrages voor de veilige passage van trucks met hulpgoederen en militaire supplies. Ironisch genoeg komt een alleraardigste portie ook bij de Taliban terecht, die voor de passage van een truck in een door hullie gecontroleerd gebied 1500 Pond beuren. Dus dat loopt lekker op.
Een andere handige club wordt gevormd door twee broers van marionettenpresident Karzai, de zoon van minister van Defensie Wardak en een paar aangesloten warlords, die ook al ge√ętaleerd zijn als handelaars in verwarrende middelen.
Hulporganisaties ter plekke schatten dat maar een kwart van alle steunpoen in het land zelf blijft. Volgens ene Bartjens gaat dus driekwart het land uit. Naar bankrekeningen in Dubai en andere fantasievlekken. Als je nagaat dat naar schatting alleen de geallieerden vorig jaar al naar schatting 2,5 miljard Pond hebben besteed aan steekpenningen kan je ongeveer nagaan wat daar rondgaat aan ellende.
Wilde Verhagen daar niet graag blijven? Vanwege ons prestige? Malloot.

Hellup

  • Hits: 300
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch