Cokekalender

Hits: 259

donderdag 2 augustus-2012
Er zijn heel wat goofies die geloven dat het op 21 december van dit jaar einde verhaal is. Dan loopt namelijk de Mayakalender af. Maar de Boliviaanse regering heeft een andere visie. Volgens minister van Buitenlandse Zaken David Choquehuanca zal op die datum alleen maar een einde komen aan het egoïsme en de verdeeldheid in de wereld. En op grond daarvan zou hij graag een einde willen maken aan de consumptie van Coca Cola in zijn land (huh?). In een enthousiaste toespraak raadde hij zijn landgenoten aan om definitief over te stappen op Mocochinche. Een lokale softdrink met een perzikmaakje.
Rare jongens, die Bolivianen? Mwa. Ze houden niet zo van de rotzooi die uit de USSA komt. En dat geldt ook voor de irritante politierol die Washington zich heeft aangemeten in de wereld. Vandaar dat president Morales kortgeleden heeft aangekondigd het kauwen op cocabladeren gewoon weer toe te staan. Schijt aan de buren.
Merkwaardig genoeg opent dat perspectieven voor de diehards die zweren bij Coca Cola. Je neemt een slokkie, daarna sabbel je gauw op je cocablad en je bent zo goed als terug bij de originele Coca Cola aka coke. Moet je wel eerst naar Bolivia.
Wat zo’n antieke kalender al niet kan veroorzaken.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
Aantal keren bekeken: 259

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch