Skip to main content

Circus (001)

05 april 2017

maandag 8 augustus-2011
Toute Den Haag van de leg. Nee, niet vanwege Rukke's ritmisch geschuifel in het fietsenhok van de Dance Valley, maar vanwege de affaire rond Mariko Peters. De buitenlandspecialist van Oen Links, die in 2005 vanuit Afbaardistan haar lieveling Robert Kluijver zo de hemel in prees, dat ie van het Prins Claus Fonds 38 roodjes kreeg om wat zaagsel te kopen voor zijn circus. Mariko zat daar te diplomaten en ook haar schatje verdiende zijn dagelijks brood in Kabul en omgeving. Eerst was ie tussen de granaatscherven door creatief bezig geweest met kurk en het maken van stoelen met twee kalashnikovs en een lappie stof. Een jaartje later stapte hij over naar de Open Society. Het theater van de lach onder leiding van Dikke Deur Soros en de weduwe Bruinsma, met allerlei artiesten uit de wereldberoemde Langley-school.
Het schandaal rond de met een dubbel paspoort gezegende Mariko (1) en haar aimant lijkt zich nu toe te spitsen op twee onderwerpen: het gevalletje nepotisme in verband met de zaagselsubsidie en de vermeende ontvoering van Robertje's koters uit een vorig huwelijk. Bescheiden als wij zijn willen wij daar niet in treden. Maar wij zouden wel graag willen weten of en in hoeverre luitjes uit de duistere internationale kennissenkring van Mariko en Robbedoes invloed hebben gehad op het besluit van Sapje en haar groenzoeters om achter de zogenaamde opleidingsmissie in Kunduz te gaan staan. Een volstrekt belachelijke missie die niet alleen poen kost uit onze toch al zwaar gehavende knip, maar op zeker ook op een drama zal uitlopen.
Bij BuZa is een onderzoek op de rails gezet. Of onze vraag daarbij ook aan bod komt? Inshallah.

1. Mariko is geboren in Berkeley, USSA, en kan dus q.q. beschikken over twee paspoorten. Lekker uitgevlooid door de ook in onze kolommen niet onbekende Hans Vogel.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
05 april 2017