Oeps (006)

14 maart 2017
Hits: 566

woensdag 15 mei-2013
Het leven van sommige "diplomaten" gaat niet over rozen. Neem nou Ryan Christopher Fogle, derde secretaris (ja ja dat bestaat) van de Amerikaanse ambassade in Moskou. Druk baasje uiteraard, maar nou even niet, een “heterdaadje” kwam in de avond van 13 mei tussenbeide. Ryan werd gepakt in de Akademia Pilyuginastraat toen hij een medewerker van de Russische veiligheidsdienst FSB wilde rekruteren. In zijn bagage duizenden euries (in briefjes van 500) voor een aangeboden omkoopsom van 100.000 dollars en een briefje van de CIA (zie hier de vertaalde versie) waarin een jaarsalaris van 1 miljoen dollars, plus bonussen werd aangeboden, alsmede een email adres waar de nieuwe rekruut zijn berichten heen kon sturen. Voor de liefhebber: unbacggd@gmail.com

Een russisch tv station (RT) heeft beelden van de arrestatie uitgezonden, waarop te zien was hoe Fogle, die een blonde pruik droeg, werd afgevoerd.

De persoon die Foyle wilde omkopen was een anti-terreur expert, met als specialisatie de Noord Kaukasus. Juist ja, precies het gebied waar de American Committee for Peace in Tsjetsjenië, oompje Ruslan, schoonvader Fuller en uiteraard de Boston Bombers, oftewel de gebroeders Tsarnaev en zo innig mee zijn verbonden. In dat verband duikt nu de naam op van CIA medewerker annex mentor Brian Glyn Williams. Brian doceert "War on Terror" en was de scriptie begeleider van Dzokhar Tsarnaev. Het onderwerp van de scriptie was de strijd voor de onafhankelijkheid van Tsjetsjenië, de genocide die daar plaats vond. Precies het materiaal dat een bijdrage kan leveren tot radicalisering. Zal ongetwijfeld vervolgd worden.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
14 maart 2017
Aantal keren bekeken: 566

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch