ABC-tje (009)

vrijdag 2 oktober-2009
Krabbel, krabbel (achter de oren). Zoals eerder vermeld zou er in het complex aan ongein waar deze serie over gaat in Obamaland een meneer zonder naam op 27 maart jl. in een kruipruimte zijn beland wegens het witwassen van 8 miljard dollar. En verder hebben we daar geen reet meer over gehoord. Geen lekkages. Geen hints. Niks. Leek ons stug. Ook al omdat de officiƫle verklaring later werd bijgepunt tot:

"De aangehouden persoon wordt ondermeer verdacht van het witwassen van forse geldbedragen afkomstig van de grootschalige handel in verdovende middelen. Over deze door deze persoon beheerde rekeningen in de VS is in korte tijd meer dan acht miljard dollar gegaan".

Kijk, dat is andere paella. Dus wij ons een pierement gezocht naar een meneer zonder naam in Florida die aan bovenstaande omschrijving voldeed. En die vonden we in de persoon van Rama Vyasulu. Baasje van de Rosemont P. Corporation. Een postbusvehikel bij UPS in Miami. Effies verderop had Rama nog een klein kantoortje dat zo'n beetje dezelfde functie vervulde als onze GWK. Kon je bedragjes tot 100.000 dollar deponeren. Maar die mochten daar volgens de in Florida geldende regels maar een zeer beperkte tijd blijven staan. Dus eigenlijk wisselen, effe wachten, effe wachten nog en dan wegwezen.
Dan denk je klein bier. Maar vorig jaar alleen al gingen 10 miljard dollar door Rama's sluisje. Goeiensmorgens. In veel gevallen was die poen afkomstig van Venezolaanse klanten, die deze irreguliere weg kozen om de gramschap van Hugo Chavez te ontlopen. Hoe ze aan die flappen waren gekomen vermeldt de geschiedenis niet, maar een paar jongens van de DEA kregen een bekende lucht in de snotkoker. En zette een berenklem voor Rama open. Ze vroegen hem of ie 900.000 dollar wilde wassen die afkomstig waren van de handel in verwarrende middelen. Rama had geen bezwaar en de klem klapte dicht. De rekeningen bij Rosemont werden voor een groot deel bevroren en de DEA ging aan de snuffel. Mogelijk dat daarbij ook de ABC-affaire aan het licht kwam.
Interessant om te weten is misschien of Rama enige connectie had met onze randgemeentes.
Ja, die had ie. Hij is namelijk vice-president geweest van de Banco Caracas NV op Aruba. Dus vriend Rama zou zomaar meneer NN kunnen zijn, die we in een eerder stadium al tegenkwamen. Toegegeven, het is je reinste speculaasje. Maar wat wil je in een wereld die van speculaasjes, koopsompolissen en afgeknipte tenen aan elkaar hangt? Stay tuned.

abc-tje

  • Hits: 380
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch