Skip to main content

Wildlife in Zuid-Afrika (012)

31 maart 2017
Hits: 497

maandag 1 februari-2010
Bij ons mogen de gerechtelijke molens net zo traag malen als een koffiemolen uit 1812, maar in Zuid-Afrika zijn de beffen ook niet vooruit te branden. Ruim 5 jaar na de geruchtmakende moord op glimmerhandelaar-en-gros Brett Kebble staat vandaag de eerste dag van het proces tegen een van de hoofdverdachten op het menu: Glenn Agliotti. Een zakenman met een forse vlucht ondeugende kennissen in de wereld van sex, drugs and rock ‘n guns.
Daarnaast onderhield Glennie warme banden met Jackie Selebi. Tot 2008 de grote smurf van de Zuidafrikaanse blauwe brigade en opperhoofd van Interpol. Ook tegen Jackie loopt sinds die tijd een proces wegens corruptie, fraude en het oprekken van de grenzen van de wet. En verder wordt ie nog verdacht van bendevorming en drugshandel. Kijk, dat is nog eens wat anders dan dat gedreutel over historische pedopraktijken binnen het hoge bef en blauw in 020.
Normaliter is zo’n proces misschien best interessant, maar wel wat ver van ons ledikant. Ware het niet dat wij een connectie naar boven peuterden met de club van Fred Teeven’s voormalige lieveling Joca Jocic en dan wordt het ineens heul andere Peijnenburg.
Overigens staat Jackie niet alleen als het om rakkers uit de bovenlaag gaat. Afgelopen vrijdag werd namelijk Sheryl Cwele in een kruipruimte gemieterd. Voor een paar weekjes voorarrest onder verdenking van actieve betrokkenheid bij de invoer van Zuidamerikaanse en Turkse lekkernijen.
Op zich misschien net zo interessant als de honkbalknuppel van een Kamerlid, maar Sheryl is toevallig wel het vrouwtje van minister van Binnenlandse Zaken Syabonga Cwele en dan ligt de zaak meteen wat scherper. Syabonga wist natuurlijk van niks en Sheryl piept dat ze onschuldig is. In 2015 horen we mogelijk iets meer.
Het ziet er dus allemaal goed uit voor de oranje voebbelmeute als die komende zomer afreist naar de Kaap. De kleurschakering mag daar dan een onsje anders liggen, maar voor de rest is Zuid-Afrika net Nederland. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
31 maart 2017
Wildlife in Zuid-Afrika