De Baas van Saab (005)

dinsdag 3 augustus-2010
Je kan wel leuk als twee hazen naar het buitenland vertrekken, maar als je zonder poen zit kan je niet verder door de klaver jassen. Dus zochten Alexander Antonov en zijn zoon Victor contact met de voorzitter van de board bij Investbank en diens onderknuppel, Maxim Skachko en Igor Dubina. Of ze effies 400 meloen dollar wilden overmaken. Nou, dat wilden Maxim en Igor wel. In de vorm van kredieten voor een zak vol luchtspiegelingen en zonder dat de rest van het zootje bij Investbank daarvan op de hoogte was. Volgens officiƫle Russische bronnen werd de helft van die 400 meloen gereserveerd voor de verovering van de Nederlands-Zweedse combine Spyker-Saab.
Dachten Alex en Vic van de hele boel af te wezen, maar de ouwe hap bij Investbank gaf geen krimp. Die eiste dat de Antonovs 72 procent van hun aandelen in de bank zouden overdragen. Ter compensatie. Gingen ze uiteindelijk heel schoor en heel voetend toe over, maar net toen ze afstand hadden gedaan van de eerste twintig procent daalde een nieuwe gier neer in de wachtkamer. Ene Vadim Glazkov. Die was bereid de onder hem vallende oliemaatschappij Petersburg Fuel Company bij de Investbank onder te brengen en zo het vehikel in leven te houden. Maar dan wilde hij wel de resterende 52 procent van de Antonov-aandelen. Er ontstond een hoop gefladder en gepik, tot overheidssmurfen een kijkje kwamen nemen. Die vroegen wat er aan de hand was en al gauw wezen alle aanwezige vleugels in de richting van de Antonovs. Die hadden 400 meloen gejat. Alex en Vic toonden zich desgevraagd schielijk bereid om de resterende 52 procent ook aan de Investbank over te dragen, maar vroegen net zo schielijk een verblijfsvergunning aan in ... Londen. De vuilnisbak voor oligarchen.
Alleen Skachko en Dubina lijken nu de lul te worden. Zij worden verantwoordelijk gesteld voor de 400 meloen die bij Investbank zijn verdwenen. De bank zelf staat op springen met een gat van meer dan 10 meloen roebel. En de Antonovjes? Die spijkeren aan de weg bij Saab. Samen met de zoon van een ouwe Nazi, Pieter Heerema. Dus die redden hun reet wel. Toettoet.

De baas van Saab

  • Hits: 352
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch