Skip to main content

Van Estoril naar Zandvoort (093)

16 februari 2017

woensdag 25 juli-2012
Nee, je zal als opgroeiend knulletje in Pennsylvania wonen. En je hoort bij een kreupel gezin, je hebt iets ondeugends uitgehaald of je bent Katholiek. Dan moet je stevig uitkijken. Of liever: moest je tot voor kort stevig uitkijken. Want als je door een of andere sociale oetlul in handen werd gedreven van Penn State University’s sportcoach Jerry Sandusky liep je een goeie kans om kennis te maken met oom Jerry’s zinderende vleesboom. Inmiddels is onze sportieve vriend in 48 van de 51 gevallen door een jury schuldig gevonden en hoort ie over een paar maanden van de kadi hoeveel jaar hij voorzichtig moet zijn met zijn stukje zeep.
Eerder deze week kreeg de Universiteit zelf een boete van zestig meloen dollar omdat de leiding wel op de hoogte was van het stelselmatig hopsen van koters, maar er geen reet aan had gedaan.
Datzelfde gold voor monseigneur William Lynn. Die kreeg gisteren 6 jaar voor zijn tabberd, omdat ie tussen 1992 en 2004 een heel stel kinderkruipers die tot zijn herdersorganisatie in Pennsylvania behoorden listig uit de wind hield. En net als in Nederland de slachtoffers het bos instuurde met een zak vol kutsmoezen.
Of Sandusky bij het uitvoeren van zijn sociale werken in contact stond met vader Lynn weten we niet. Maar het zou zomaar kunnen. Wij maakten in ieder geval in aflevering 89 van deze serie al melding van berichten dat onze sportcoach "zijn" jongens ook genereus doorstootte naar vrienden in high places. En die berichten kregen op 19 juli jongstleden plotseling meer vlees op de botten door uitspraken van ene Gerry Bucceroni. Zelf slachtoffer van deze vuiligheid toen hij 13/14 jaar oud was. Hij werd als een bokaal van de ene gefortuneerde smeerpijp naar de andere doorgeschoven. Met als intermediair Edward Savitz, een goeie kennis van coach Sandusky.
Tot Savitz’ pijpenstelsel behoorden doktoren, juristen, politici, zakenlui en wie weet een enkele loslopende kardinaal. De namen van al die kindervrienden? Helaas, die zijn nog niet op de stoep gezet. Komt misschien nog. Go for it Gerry.
Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
16 februari 2017
Van Estoril naar Zandvoort