De hospitaalridders (002)

06 april 2017
Hits: 556

woensdag 24 februari-2010
Vandaag deel 2 uit ons drieluik over de strijd die onze Nederlandse ridders in de zorrug moeten leveren voor hun dagelijkse kaviaar. Gaat u maar even stevig in uw kussens zitten en trek uw dunne dekentje maar tot uw kin. Nee, dat moet u zelf doen.
Goed, gaat ie:

“.... Het is zelfs voor een rollatoricus een zachtgekookt eitje om zonder ongelukken van de naar consultancybagger stinkende put a. naar smeerput b. te komen. Gewoon via de oude Grootkapitaal-brug. Een probleempje: bij slecht weer gooit de Grootmeester de bomen dicht en zijn de rollatoricus en andere zieken en nooddruftigen aangewezen op een alternatieve en duurdere route. Net als de antieke brug in handen van het risicomijdend Grootkapitaal, dat via onze populaire Grootmeester zulke soepele connecties onderhoudt met de politiek getinte smeerput.
Neem als voorbeeld nou eens Venture Capital Holding L & S te A.. Heimelijk gefinancierd door miljonair K. te V.. Met aan de zijlijn supermiljonair M.B. te N., die over zoveel aangename invloed beschikt in ons nationale onvrije perswereldje. Oh, en
niet te vergeten de af en toe druk op reis zijnde babydok/miljonair R. te B. in België.
De veldslagstrategie van deze Heren? Palm met luxe geschenken en een kleurrijke honorering bollebozen in. Liefst als ze toevallig net bezig zijn met de laatste fase van een interessant medisch research-projectje, dat steunend en kreunend wordt gefinancierd door de overheid cq. de patiënt zelf.
Zonder dat de opdrachtgever uit zijn winterslaap schrikt wordt het eindresultaat stiekempjes te gelde gemaakt bij een commerciële partij in medisch wonderland en niet veel later kan de firma Zorg het nieuwe product dan duur inkopen. Venture capital met een minimaal risico dus.
Een voorbeeld uit de praktijk: Onlangs werd een medisch specialist uit zijn dommel gebeld door een vertegenwoordiger van L & S die voor een drukke demonstratie handjeklappen op een medische beurs in de VS verbleef. Of de specialist als de donder zijn geheime rapport over een nieuw medisch apparaat en vooral ook het feasabilityrapport (zie Google) betreffende het Nederlandse vergoedingensysteem wilde opsturen. Reis- en verblijfkosten, toekomstige arbeidsactiviteiten in de VS en een privérekening in de Caraiben konden binnen 24 uur geregeld worden. En als ie dan ook meteen even zou willen verklaren dat het economisch gezien niet haalbaar was om het nieuwe apparaat in Nederland te laten functioneren zat de specialist helemaal op rozen. Konden ze het apparaat later via put a. ook bij allerlei Nederlandse instanties aanprijzen. Desnoods met wat korting van de producent.
De betrokken specialist zag het voorstel niet zitten en trok zich weer terug in zijn dommel. De volgende dag werd hij van zijn researchtaak ontheven. En in de periode daarna werd er ook flink gesnoeid in zijn andere functies, waardoor zijn inkomen ineens een sterk neerwaartse spiraal vertoonde. En dat allemaal omdat hij weigerde het resultaat van zijn onderzoek in put b. te laten weglopen.“


Wat wilt u uit uw bed? Heel voorzichtig met uw benen over de rand. Ja, goed zo. Houd u zich goed vast aan uw nachtkastje. Denk om poes. Zoooo, gaat u maar lekker voor het raam zitten. Over vijf uur komt er iemand om u te wassen. Doei.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
06 april 2017
Aantal keren bekeken: 556
De hospitaalridders

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch