Lagardes List (002)

28 februari 2017
Hits: 355

maandag 15 oktober-2012
Hebbes. Dat lijstje van IMF-courtisane Christine Lagarde, dat momenteel dood en verderf zaait in de top van de Griekse samenleving is naar alle waarschijnlijkheid afkomstig van de zowel over een Frans als Italiaans paspoort beschikkende Hervé Falciani. Een voormalige IT-nerd van de HSBC in Genève, die de pest erin kreeg toen hij zag hoeveel rijke Europese stinkerds en grote bedrijven geheime spaarvarkens bij zijn bank en de concurrentie hadden gestald. En met hun zwarte poen allerlei irreguliere kunstjes uitvoerden, waardoor sommige varkens haast uit hun voegen groeiden.
Hervé verzamelde tussen 2006 en 2008 alle gegevens waarop hij de hand kon leggen tot hij in Libanon werd betrapt bij een poging een deel van die gegevens om te zetten in baar geld. Op verzoek van de Tellgangers werd Hervé verhoord, mocht daarna tijdelijk en onder voorwaarden wat frisse lucht opsnorkelen en nam vervolgens de gelegenheid te baat om als een drone de benen te nemen. Hij vestigde zich in een durrep op de grens van Frankrijk en Italië. Geen slechte keus: beide landen hebben geen uitleveringsverdrag met Zwitserland.
De Zwitserse autoriteiten gingen heftig over de rooie en zetten uiteindelijk Falciani op de internationale opsporingslijst wegens diefstal en een paar andere ongemakken. En ... ze verzochten de Franse smurfendienst om teruggave van Hervé’s computer en opgeslagen materiaal. Dat hadden ze beter niet kunnen doen. De smurfen werden wakker en Herveetje’s spullen werden in beslag genomen en uitgeplozen. Ali Baba? Sesam? Meer dan dat.
Ondanks Zwitserse protesten vanwege het hanteren van onrechtmatig verkregen materiaal ploften bij een groot aantal Franse laaienlichters dikke blauwe brieven op de deurmat. En de toenmalige minister van Financiën, Christine Lagarde, zag er geen gestrekt been in om ook de buurlanden te laten meegenieten.
Griekenland incluis. Of haar goedgeefsheid invloed heeft gehad op haar benoeming als opvolgster van vrouwenvreter Dominique Strauss Kahn bij het IMF is niet bekend, maar het zal zeker wel geholpen hebben. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
28 februari 2017
Aantal keren bekeken: 355
Lagardes List

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch