Skip to main content

Tussen premies en piraten (092)

28 februari 2017

woensdag 4 december-2013
Ja hoor, Tonio Hooijmaijers voor de bijl. Drie jaar brommen. Wegens corruptie, witwassen en meer gezellige dingen bij de open haard. Tuurlijk een hoger beroepje etcetera. Maar hoe het ook afloopt, het ziet er niet naar uit dat onze vriend nog terugkeert aan het polletieke front. Jammer is wel, dat er verder niet is gekeken of er een bijl moet worden geslepen voor Harry Borghouts. Tonio's bestuurlijke gappie en mailvriend. Maar wel begrijpelijk gezien zijn status als de voorganger van kindervriend Joris Demmink bij het ministerie van Justitie en voormalig CvK in Noord-Holland. Zullen we niet verder over wildplassen. Wel over iets anders. Een kwootje uit de Telegraf van gisteren. Komt ie:

"Het OM beslist in de loop van volgend jaar welke bedrijven en personen die betrokken zouden zijn bij de omkopingspraktijken verder nog worden vervolgd. Het gaat daarbij om zogeheten actieve omkopers. “Dat is de tweede tranche”, zei Zwinkels [OM-jurk, red.]”.

Nou, dat wordt dus overwerk voor Robbie Beumer's sluitspieren. Want alles wijst erop dat hij namens Fortis ASR het veldwerk heeft verricht om de provincie Noord-Holland als cliënt binnen te takelen (1). En als onderdeel daarvan kreeg Tonio's spaarvarken een prettige injectie. Tuurlijk, het moet allemaal nog bewezen worden. Maar gezien Robbie's kwalijke strapatsen bij het uitdrijven van intermediairs in het algemeen en PSL in het bijzonder leeft bij ons geen enkele twijfel, dat onze Rob volledig capabel was voor een listig een-tweetje met Tonio. Het aftellen is begonnen. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 91 van 19 november 2013. Daarin wordt beschreven hoe de huidig ASR-oppergod Jos Baeten in 2008 onze Robbie publiekelijk op het schild hief voor dit fraaie stukje arbeid.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
28 februari 2017
Tussen premies en piraten