Skip to main content

Wolken boven het paradijs (006)

24 november 2015

Een taaie rakker. Die Domingos Duarte Lima. In aflevering 5 van 26 juli jl. wisten we al het bericht op uw bord te kwakken, dat de voormalige baas van de omgevallen Banco de Espirito Sancto vergeefs zijn kunstbezit bij vrienden en kennissen had ondergebracht. Domingos was even slimmer. De goeie gap van Ceteco-Dickie van den Berg (1) stond en staat voor 6 meloen euro in het krijt bij de Portugese Bank. Daar wordt nog over gesteggeld en zo lang dat steggelen duurt staan de bullen van Domingos onder controle van een daartoe aangewezen officieel vehikel. Naar eigen zeggen hadden ze er daar geen weet van dat Domingos ergens op een achteraffie nog een schilderij had staan van Pieter Brueghel de Jongere: De Trouwstoet (2). Beetje vreemd, want de vroegere parlementariĆ«r had in 2012 al eens geprobeerd om het kunstwerk bij Sotheby in Londen te verpatsen. Maar de gevraagde bodemprijs lag kennelijk een tikkie te hoog, dus ging het terug naar het achteraffie.
De kwestie kwam vandeweek aan het rollen toen bleek, dat de voormalige sociaal-democratische parlementariƫr Pieter's werkstuk alsnog voor 2 meloen euro had weggewerkt. Naar een Zwitserse galerie. Of het Domingos' bedoeling was om met die 2 meloen een deel van zijn schuld af te lossen is niet duidelijk. Maar wel hoe corruptie werkt in het naar Griekse shit ruikende Portugal. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 480 van de serie Octopussy.
(2) Om de verwarring wat op te voeren: in Brussel schrijven ze het doek tegenswoordig toe aan Jan Brueghel, de zoon van de ouwe Pieter Brueghel. Schijnt heul belangrijk te wezen.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
24 november 2015
Wolken boven het paradijs