Wolken boven het paradijs (010)

26 juni 2016
Hits: 587

Och, och, die Russen toch. Blijken ze al jaren ene Carvalho Gil bij de staart te hebben. Een voormalige “C” van de afdeling terrorismebestrijding binnen de Portugese snuffelgemeenschap.
Hij werd in de jaren negentig al in de kieren gehouden, maar een paar weken geleden klapte in Rome de val pas dicht. Die was daar op verzoek van de Portugese speursmurfen neergezet door hun Italiaanse blauwe collega's. In samenwerking met het wakkere Eurojust in Den Haag. Carvalho zwaaide een Italiaanse kerker in op beschuldiging van het verkwanselen van NATO- en EU-geheimen. In ruil voor 10.000 piek per tranche. Zijn Russische gesprekspartner deelde zijn lot, maar daar hebben we het nu even niet over.
Tijdens die operatie werden in Portugal ook huiszoekingen gedaan. Of daarbij een beetje duidelijk werd wat voor materiaal Carvalho heeft overgeheveld naar Moskou (dat de Amerikaanse nucleaire afweer met floppies wordt bediend of zo) is nog niet in uitgefilterde staat aan een msm-riool toevertrouwd. Wel de reden waarom Carvalho tot zijn wandaden zou zijn gekomen. Hij zat niet lekker in zijn vel vanwege een vechtscheiding. Daardoor was hij gevoelig voor de avances van een lekker wijf uit Georgië en voor ie het wist was ie de sjaak. De rest van het verhaal is net een ouwe film met listig overstappen in de metro, woeste autoritten, vliegtuig in, vliegtuig uit, door de keuken van een restaurant rennen, etcetera etcetera. Binnenkort wordt ie overgevlogen naar Lissabon. Mogelijk met hetzelfde vliegtuig waarmee de in Portugal vast zittende Sabrina de Sousa naar Italië wordt versleept om daar een hele stoot streepjes te mogen krassen aan de binnenkant van een kerkermuur. Vanwege haar aandeel in de “rendition” van een ouwe imam naar een folterparadijs in Egypte (1). Wij houden u van de verdere ontwikkelingen op de hoogte. Dus stay tuned.

(1) Zie aflevering 4 van de serie “Lady en zijn tramps” dd. 18 januari 2016.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
26 juni 2016
Aantal keren bekeken: 587
Wolken boven het paradijs

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch