Skip to main content

Wolken boven het paradijs (014)

28 februari 2017

Je durft er bijna niks meer over te boeren. Over dat Amerikaans/Portugese meisje van De Sousa. Die voormalige CIA-smurfin zat al vanaf april 2015 haar blessings te counten in een redelijk opgetuigd appartement in Lissabon. In afwachting van haar uitlevering aan Italië, alwaar zij was veroordeeld tot zes jaar kruipruimte. Wegens haar aandeel bij de ontvoering van een Milanese imam naar een Egyptisch afknijpcentrum voor terreurbaarden. De imam bleek van prei nog kouwe spruitjes te weten dus werd na geruime tijd onverrichterzake naar huis gestuurd. Dat was niet goochem, want baardmans deed aangifte en de zaak begon te rollen. In de richting van het gilde der kadi's, waarvan er een de Amerikaanse spionagesmurfen uiteindelijk veroordeelde tot serieuze straffen. Al die blauwe kruimelaars bleven sindsdien buiten schot. Behalve Sabrina de Sousa, die bij een tussenlanding in Lissabon bij de airbags werd gevat en in voornoemd appartement een abri vond. Daarna kwamen er talloze momenten voorbij waarop haar vertrek naar Milaan aanstaande leek. Voor het laatst vorige week toen zij naar een kruipruimte werd overgebracht om vandaaruit naar een Italiaans equivalent te verhuizen. Maar ook nu weer kregen de Portugese autoriteiten een paar uiterst stekelige oekaze's uit Washington waaraan ze niet zomaar voorbij konden gaan. En opnieuw leeft Sabrina nu tussen een hoopje hoop en een hoopje vrees.

Begrijpt u nu waarom wij bijna niks meer over deze zaak durven te boeren? Nog even en iedereen denkt dat het om een gevalletje nepnieuws gaat. Of een moderne versie van de Heintje Davidsstory (1). Laten we zo afspreken: we komen pas bij u terug als we zeker weten dat Sabrina Portugal uit is gemieterd. Of richting Milaan, of richting Washington. Oké? Afgesproken. Stay tuned.

(1) Mocht uw kennis van het Nederlands cultureel erfgoed op een bescheiden niveau bivakkeren dan raden wij u aan om voor Heintje even te goegelen. Een stukje identiteit is nooit weg.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
28 februari 2017
Wolken boven het paradijs