Skip to main content

Laag water

Hits: 356

vrijdag 17 augustus-2007
Ligt u daar ook zo wakker van? Van dat gedreutel rond die Spykervehikels. Echt waar? Wij niet. Wij denken alleen maar aan de poen die met een noodgang door de zuigers trekt. Nou hebben wij geen boutje verstand van al dat gebroembroem. Maar als je steeds die karren in de berm ziet verdwijnen of op acht ronden ziet binnenrommelen dan vraag je je toch met je boerenverstand af waarom iemand daar euri insteekt. Tenzij je er avontuurlijke flappen voor gebruikt en die dan langs fiscale weg een ander verfje geeft. Maar dan nog. Moet je wel luitjes vinden die avontuurlijke flappen hèbben. Hoorden wij van iemand vlakbij de pits dat spijkerbaas Victor Muller samen met een paar andere initiatiefnemers daarvoor onder andere naar Argentinië is gevlogen. Om te praten met Ben Pon (1). Legendarische broemcoureur die tegenwoordig in Californië een mooi wijntje uit de grond perst, maar ten tijde van Victor's missie bij zijn broer in Argentinië verbleef vanwege diens belabberde gezondheid. Volgens onze bron had Ben al heel gauw in de gaten wat voor vlees hij in het kuipje had en de heren zouden beleefd edoch beslist door Ben zijn afgevlagd.
In Nederland boekte Victor meer succes. Luitjes als autohandelaar Kroymans, Van Rijn (C & A) en Dreesman raakten misschien niet volledig in ecstasy, maar ze stapten wel in. Net als later de zich wat lost voelende Michel Mol. Naar verluidt met wat flapjes van zijn vader die toch tijdelijk wat exotisch stonden geparkeerd op een krokodilleneiland. En zo raakte het project toch op gang. Met weinig tot geen sportieve successen, maar de vraag is of dat ene flaus ausmaakte.
Zo dat was het voor vandaag. Leuk stukje moderne geschiedenis hè? Wij schnorren nog even vrolijk verder.

1. Victorretje was ooit zijn carrière begonnen bij het Amsterdamse advocatenkantoor Caron & Stevens, dat bij ons al eerder op tedere wijze door de gehaktmolen is gegaan.

Klik hier om uw reactie toe te voegen