De gladiolen bloeien weer (001)

09 april 2017
Hits: 402

zondag 3 juli-2005
De afgelopen dagen zijn in Genua Gaetano Saya en Ricardo Sindoca opgepakt. Twee leiders van de neo-fascistische groepering Testra Nazionale – Nuove MSI. Een afsplitsing van de partij van Gianfranco Fini, de huidige Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken (1).
Beide heren zouden contacten onderhouden met de oude gestaalde kaders van de Loge P2 en het Gladio-netwerk die samen met de zogenaamde Rode Brigades voor zulke buitengewoon gezellige toestanden hebben gezorgd in de jaren zestig, zeventig en tachtig toen de communisten salon- en zelfs regierungsfähig dreigden te worden.
Wie herinnert zich niet de namen van duisterlingen als Licio Gelli, Francesco Pazienza, Pino Rauti, Francesco Cossiga (2), Vito Miceli, Giovanni de Lorenzo enzovoort die met moord en doodslag ervoor zorgden dat de macht in Italië bleef waar hij was? Geholpen door hun Amerikaanse vrienden bij de CIA en niet te vergeten het Pentagon via ondermeer de Task Force 157 van “rogue agent” Edwin Wilson.
De arrestaties beperkten zich overigens niet tot Saya en Sindoca. Zo’n 25 bromsnorren van de carabinieri, de grens- en de gerechtspolitie gingen eveneens achter het gaas. En naar verwachting zal binnenkort een aantal speurneuzen van de Italiaanse geheime dienst SISMI ook het hek achter zich dicht horen vallen.
De twee kopstukken van Testra Nazionale hadden in 2004 het Departement van Strategische Anti-terrorisme Studies van de grond getrokken. Een officieel klinkend bureau dat zowel met Washington als Tel Aviv hartelijke connecties zou onderhouden. Sterker nog: Saya en Sindoca zouden zijn gelieerd met Task Force 121. Een subversief vehikel dat onder leiding staat van de Amerikaanse National Security Adviser Stephen Hadley en Iran-Contra coryfee Elliot Abrams en dat over een vooruitgeschoven post zou beschikken in Milaan. Die post zou onder commando staan van “CIA-agent” Robert Saldon Lady, de man die verantwoordelijk wordt gehouden voor de ontvoering van imam Abu Omar ofwel Hassan Mustafa Omar Nasr (3).
Lady is geen onbekende op subversief terrein. Voordat hij in Milaan zijn opwachting maakte was hij actief in Honduras, El Salvador en Nicaragua bij het elemineren van anti-Amerikaanse groeperingen. En nu blijkt hij dan te zijn ingezet in de strijd tegen de nieuwe communisten: de islamitische rausdausers. Samen met het old boys network van Gladio, P2 en de Iran-Contra. As the world turns. Dat we dit nog mogen meemaken.

(1) Zie het artikel “Brusselse Truffels” in Kleintje Muurkrant 328 of op de site van de Morgenster.
(2) Indertijd mede-oprichter van Gladio en de huidige Italiaanse president.
(3) Zie de artikeltjes onder “Verdwijning” eerder in deze Kleintje Actueel-rubriek.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
09 april 2017
Aantal keren bekeken: 402
De gladiolen bloeien weer

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch