Mabeltje (007)

19 december 2016
Hits: 402

zondag 5 oktober-2003
Een krul in onze neuzen. Onze hints blijken namelijk effect te hebben. Wat schreven wij op vrijdag in aflevering 6 van deze serie? “Het wachten is nu op uitspraken van Geurt Roos, een andere paladijn van Bruinsma in die periode…”. En ja hoor, daar was ie. Voor radio 1. En ook precies zoals we hadden verwacht. Geurt noemde Charlie de Chileen een fantast en een drol. Volgens hem raakte het hoofd van Klaas nooit op hol. Van welke dame dan ook. Klaas had heel veel vriendinnen en Geurt achtte het niet onmogelijk dat daar dames bij waren die niet wistenwaarmee Klaas zijn dagelijks brood verdiende. Waarschijnlijk praat Geurt dan over héééél domme dames en je kunt zeggen wat je wil, maar dom is Mabeltje niet. Bovendien blijft de vraag hoeveel van al die vriendinnen meerdere malen aan boord van de Neeltje Jacoba hebben liggen te knorren.
Naast Geurt voerden wij in dezelfde aflevering ook Etienne Urka op. De tweede man in de organisatie van Klaas. En ook hij kwam naar buiten, zij het via zijn advocaat. Volgens “Eutje” wilde dat knorren aan boord van de Neeltje Jacoba niet zeggen dat Mabeltje en Klaas ook hun liefde daar consumeerden. Nee, dat is zo. Zo’n schuit gaat dan schommelen en je weet maar nooit wat dat weer voor gevolgen kan hebben. Kort samengevat Mabeltje en Klaas hadden een platonische relatie. Ze schaakten wat, ze zeilden wat, ze aten wat, ze sliepen wat, ze bezochten wat feestjes en dat was het. Typisch Klaas hè. Rustige gozer.
Waar komen zulke verklaringen in godesnaam vandaan? Worden er misschien oude rekeningen vereffend? Per slot bestond Klaas’ wild bunch toch uit een heel stel ego’s die elkaar soms wel konden opvreten. Of is beide heren vriendelijk verzocht de verklaringen van de Chileen te ontkrachten? Door wie? Wij zeggen niks. Maar we raden u aan aflevering 6 nog maar eens goed te lezen. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
19 december 2016
Aantal keren bekeken: 402

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch