Skip to main content

Oortjes in Eibergen

maandag 25 november-2013
Opvallend. Volgens de mainstream van eind vorige week legde de NSA al vanaf 1946 een oor te luisteren bij ons achter de duinen. Vanuit een aflegpost in Eibergen. Die zou daar door vaderlandse en Amerikaanse snuffelsmurfen zijn ingericht om uit te vlooien of snorremans in Moskou en zijn paladijnen aan deze kant van de DDR-grens snode plannen hadden. Maar nergens werd vermeld, dat er tijdens WO II ook al een zender/ontvanger van de Duitse Abwehr in Eibergen werkzaam was. Een van de meisjes die daar de zender bedienden was ene Annemarie Beijer, die na de oorlog zowel schielijk als stilletjes over de Nederduitse grens werd gemanouvreerd. Begrijpelijk voor luitjes die in deze materie wat rondgesnuffeld hebben. Annemarie had namelijk tijdens de bezetting intensief gekofferd met de Brits/Duitse dubbelagent Gerard Bartholomeus Reede. En laat die Hollandse Abwehrofficier nou samen met de door hem geronselde Cas de Graaf en diens gappie Christiaan Lindemans aka King Kong hebben gezorgd voor de uitroeiing van de meest gewelddadige communistische verzetsgroep CS 6. Jawel. En bij dat zogenaamde Spiel was het contact met de Britse geheime dienst uiteraard van eminent belang (1).
In wezen dus niks nieuws onder de zon toen in 1946 het spionagecentrum Eibergen werd gereactiveerd om eerst de commies af te luisteren en later hun baardige opvolgers.

(1) Ondanks of misschien dankzij dit smerige verraad kon Genosse Reede al na zo'n zeven jaartjes brommen weer vrijuit ademhalen. Mogelijk is ook het vermeende bezit van een kopie van de sollicitatiebrief die prins Bernhard op 24 april 1942 aan oom Adolf schreef ook een reden geweest dat hij het er levend afbracht. Cas werd na de oorlog klusjesman van Bernhard en King Kong werd met zijn schepper verenigd onder toeziend oog van een andere prinselijke klusjesman: Hans Teengs Gerritsen.

Klik hier om uw reactie toe te voegen