De baas van Saab (010)

zaterdag 24 maart-2012
Pats. Ligt daar ineens Herman Gorbuntsov in coma. Heftig voor zijn klus geschoten door onbekende loodgieters in zijn gezellige stulpje aan de Londense Canary Wharf.
De smurfemarij denkt aan een actie van Russische huurschutters en dat klinkt zo gek nog niet. Herman is namelijk een gevluchte Russische bankier. Ruikt meteen al naar overjarige makreel, maar er verblijven meer van dit soort Russische expats in Cameron's country garden en daar gebeurt niks mee. Dus waarom werd Herman dan wel in coma gewiegd?
Awel, vriend Gorbuntsov had in het nabije verleden nieuwe verklaringen afgelegd ten behoeve van een onderzoek naar de aanslag in 2009 op bankier Alexander Antonov, samen met zoon Vlad sponsors van onze autofakir Victor Muller. Daarvoor gingen al drie Tsjetsjenen op voda en chleb, maar er was voor het Moskouse OM kennelijk nog meer te halen (1).
Nou loopt er tegelijkertijd nog een officieel onderzoek naar een flink gevalletje van corruptie tegen Vladje Antonov en ook daarover kan onze Herman een welluidende aria ten gehore brengen. Kortom, Herman wist meer dan goed voor hem was en kreeg een lading lood op zijn brood. Kan je nagaan waar Victor Muller mee in zee ging bij het boven Baltisch Peil houden van Saab. Maar hé, dat wist ie natuurlijk allemaal niet. Hm? Stay tuned.

1. Meer over Herman in aflevering 3 en 4 van deze serie, respectievelijk dd. 30 en 31 juli 2010. Even hier naar beneden bladeren.

De baas van Saab

  • Hits: 363
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch