Skip to main content

Wir wollen dabei sein

31 juli 2019

In de hete zomer moet je lezers en kijkers niet lastig vallen met moeilijke zaken; dus krijgen we rupsenjeuk, zonnenbrand, hitterecords en meer van dat moois. 

Ondertussen wordt op de oorlogstrommen weer geroffeld, onder de bezielende leiding van de VS uiteraard; Iran meneer. Het wordt tijd om de Iraanse agressie in het Midden Oosten eens en voor altijd aan te pakken.

En je ziet hoe in de media geleidelijk aan een anti Iran stemming wordt opgeroepen. Geen woord meer over het eenzijdig door de VS opzeggen van het nucleaire accoord, geen woord over de EU pogingen om dat nog in leven te houden, uiteraard ook niks over de economische oorlogsvoering van de VS tegen Iran (en de chantage op Europese bedrijven die wel met Iran willen handelen). Allemaal ouwe koek en verleden tijd, we moeten eens krities kijken naar het gebrek aan mensenrechten in Iran, de onderdrukking van vrouwen. Afijn de bekende riedel van het humanitaire imperialisme.

Bij onze oosterburen hebben ze een nieuwe grosse Koalition, dit keer bestaande uit CDU, Grünen, Bundesverband der Deutschen Industrie, Minister van Defensie, een deel van de media en een school van lobbyisten. Allemaal tegen Iran. Eén van de pushers is de Grüne politicus Omid Nouripour. Nou is Omid geen kleine jongen (bestuurder van de Atlantikbrücke, bestuurslid van de Deutsche Atlantische Gesellschaft). Vroeger zou je zo iemand een agent of influence noemen, maar dat bestaat niet meer. Nou wordt zo iemand woordvoerder buitenlandse zaken voor de Grünen in het duitse parlement. Onder het motto "we moeten bijdragen aan een deëskalatie" pleit hij voor een duitse of EU militaire macht in dat gebied.

Ja, die Grünen zijn zo vol van humanitaire interventies dat een oorlogje meer of minder er niet toe doet. Nou ja, niet in Jemen natuurlijk, want dat zijn “onze” bondgenoten die daar moorden.

Ook Heiko Maas, minister van Buitenlandse Zaken, wil dat de Bundeswehr deel neemt aan een militaire actie in de Straat van Hormoes. Zijn kreet is: “Wir wollen dabei sein”. Wir haben es nicht gewüsst is achterhaald en de kaarten lijken geschud.

Nou weer effe in de zon.

Paleander
Minister Maas heeft inmiddels wijs beslist: ‘wir wollen nicht dabei sein, man könne ja unerwünscht in ein Krieg ein gezogen werden zwisschen den USA und Iran..’
Klik hier om uw reactie toe te voegen
31 juli 2019