Skip to main content

Wie met pek omgaat

06 juli 2017

Hoe vaak hebben we het er niet over gehad? Dat er banden waren tussen geheimsmurfencluppies en fanatieke baarden. En dat die baarden en geheimsmurfen zelfs samenwerkten om een of andere middenoostelijke of noordafrikaanse leider pootje te lichten als ie niet langer in de pas liep. Vaak.
Het begon met die ouwe Osama en het vond een voorlopig einde met Al Baghdadi. Tenminste, als ie echt de pijp uit is en niet in Bariloche is ondergedoken. Overigens geen taktiek die uit de lucht is komen vallen. Er werd en wordt ook driftig samengewerkt met de top van de zogenaaamde onderwereld. Al was het alleen maar om de poen uit irreguliere werkzaamheden veilig te stellen voor de elite. Of politiek wat druk te zetten. Gezellig voorbeeld: Gladio. Het wordt wat minder gezellig als de baarden of gangsters met wie je zo prettig hebt samengewerkt lichtelijk uit de rails lopen. Kan je roepen “Ik heb nog zo gezegd geen bommetje”, maar dan is het al te laat. En even later kan je bijvoorbeeld in Londen geen brug meer over steken zonder een achteruitkijkspiegel.
Oh, nu we het toch over de Britten hebben. Moet u dit eens allemaal lezen. Wat een zootje. Voer voor de Leidse sleuteltjes. Gelukkig hebben wij Dick Schoof. En die houdt niet van die dingen. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
06 juli 2017