Tussen premies en piraten (024)

28 februari 2017
Hits: 719

dinsdag 10 mei-2011
Nou vooruit. Nog één hapje uit het zwartboek van de voormalige directeur van de Hestia Group. Vooral omdat het zo leuk is voor ons hier in Den Bosch. Daarvoor gaan we terug naar het moment waarop PSL dreigde te worden overgenomen door drie "Quote 500-boys". Komt ie:

" ... Maar goed, het wordt stil. Althans rond deze zogenaamde investering Toch blijft zoiets je bij en begin 2003 vraag ik nog eens, uit pure interesse, hoe dit nu eigenlijk geregeld is en hoe het gaat met PSL. Het blijkt dat ASAM uiteindelijk zelf investeert, maar van een groepje investeerders - de heren GEERIS, Van den Hombergh en Van de Meene - de toezegging van een borg heeft gekregen".

Hoe dit verderop in de procedure gierend uit de hand loopt weten we inmiddels. De deal komt op de tocht te staan en ...:

"De zogenaamd betrouwbare borgverleners dreigen de hele groep zoals zij dat zelf noemen "ondersteboven te trekken" en die borg te cancellen. Maar het onderuit halen van PSL wilde ASAM cq. Beumer natuurlijk niet. Die heeft dan wellicht heel wat uit te leggen aan zijn Raad van Bestuur cq. hoofddirectie".

Dat laatste suggereert, dat Beumer mogelijkerwijs op eigen houtje heeft geopereerd bij de PSL-transactie. Iets wat in onze eerdere bijdrages ook al door het dunne ASAM-behang schemerde.
Hoe dit ook zij, voor ons was de naam van Geeris een reden om een gebakkie bij de koffie te serveren. Want over de uit het rijke Bossche leven stammende Leo hebben wij in het verleden al de nodige narigheid geventileerd. Zoals zijn connectie met de lelieblanke Amsterdamse advocaat Oscar Hammerstein en de met Willem Endstra (rip) in verband gebrachte racefanaat Herman Buurman (1). En nu blijkt hij dus ook zaken te doen met Henk van de Meene, ooit een vertrouwde partner van Johan Verhoek aka "de Hakkelaar". Is dat smullen of is dat smullen? Stay tuned.

(1) Zie de afleveringen 7 en 8 van de serie "Shredder" op onze "Followup"-site.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
28 februari 2017
Aantal keren bekeken: 719
Tussen premies en piraten

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch