Skip to main content

Retteketet, Fred in het kabinet (004)

31 maart 2017
Hits: 389

donderdag 2 november-2006
Dachten we toch met zijn allen, dat we van die meneer Dijkstra in het proces versus Mink Kok af waren. En dat de verdachte een dezer dagen vrolijk fluitend de petoet zou komen uitbanjeren. No way. Gisteren besloot de befbank, dat de afgeserveerde kroongetuige op de 21ste van deze maand toch voor de kadi moet verschijnen. Die gaat dan zelf bepalen of Dijkie nou wel of niet betrouwbaar is. Dat betekent dat ook het dertiende proces-verbaal, waarop het OM tot nu toe als een door het kloeksyndroom overvallen Barnevelder is blijven zitten, aan de orde zal komen. In dat peeveetje beweert vriend Dijkstra -zoals wij eerder al meldden- dat de leefbare crimefighter Fred Teeven ergens in de jaren negentig in totaal ruim twee meloen piek in de tas heeft gestoken, die hem werden aangereikt door een stel avontuurlijke ondernemers in verband met een scala aan hand- en spandiensten.
Aan dat besluit van de befbank is uiteraard een flink potje onderling gekeuvel met het OM voorafgegaan. Kennelijk is er toch een modus gevonden om de kroongetuige weer in zijn stoel te hijsen. Zoiets van: toen ie de dertiende verklaring aflegde was hij flink onder de olie geweest of zo. Dus borrelpraat, edelachtbare. Of, hij was zwaar depri geweest omdat zijn papegaai net aan kinkhoest was overleden. Dus stress, edelachtbare. Iets in die geest. Oòòòf , Dijkstra blijft bij zijn verhaal. In dat haast ondenkbare geval moeten de neusjes van de Rijksrecherche in stelling worden gebracht voor een onderzoek naar een paar gevalletjes corruptie van de zijde van Fred. Een van de aartsvaders van het onder toezicht van hoge beffen en bromsnorren in- en doorvoeren van allerlei roesmiddelen, waarvan hier en daar nog wel eens wat kilootjes uit de container zijn gewaaid.
Spannend dus, die zitting op de 21ste. Overigens geen oninteressante datum. Da’s namelijk één dag voordat we de Kamerstoelen mogen husselen. En Fred zijn glorieuze rentrée maakt in Nederland’s bekendste, door een surplus aan hanen uit het lood geraakte kippenboerderij. U weet het, stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
31 maart 2017
Retteketet, Fred in het kabinet