Skip to main content

Octopussy (457)

maandag 3 september-2012
Het is doodstil geworden op de site van laaienlichter Robert van de Rhee. Kennelijk heeft ie ingezien dat al zijn fantasierijke schrijfsels geen reet uithaalden. Jammer, want we hebben er wel om gelachen. Neem nou zijn bewering dat de info over de listige overname van Aether Arcus zou zijn verspreid door een rancuneuze ex-werknemer. Wij even grutten wie dat zou kunnen zijn en we kwamen tot de conclusie dat Robbertje verwees naar J.-W. M. Behrens. Een oud-werknemer van Van de Rhee’s beheervehikel Atrix Mundi dat op 22/08/2007 het talud in schoot (1). Oorzaak volgens Robbedoes: hij kon niet voldoen aan de loonvordering van meneer Behrens en die vroeg toen - oh wat boevig nou - het faillissement aan (2).
Maar meneer Behrens zal niet de enige zijn die de nodige rancuneuze gevoelens zal koesteren jegens onze talentvolle illusionist. Zoals bijvoorbeeld het personeel van de goedlopende drukkerij CSI, die drie maanden na de onbetaalde overname door vriend Robbie volledig was leeggehaald en noodgedwongen de vlag streek. Het personeel van Aether Arcus zal af en toe ook dromen van Robbie aan een galg. En dat zal ook wel gelden voor de klanten van die onderneming, die hun betalingen zagen verdwijnen als sneeuw in een tosti-apparaat.
Om maar te zwijgen over Robbie’s goocheltour bij Tommy Telecom, waar de van de Postcodeloterij ontvangen 1 meloen piek in de richting van een bekende bef werd geschoven ter delging van een niet aan Tommy gerelateerde schuld (3).

Macaber toetje: de veertien man van Uniwall BV, die binnen acht maanden de straat op zeilden omdat meneer Van de Rhee zo graag in een deftige voiture rondzoeft, in een deftig pand wenst te wonen en teveel opneemt van zijn rekening courant zonder terug te storten. Je zal zo’n baasje treffen.
En wij maar hopen dat er niet nog meer slachtoffers vallen. Met name in Spanje waar de zich zo charmant presenterende oplichter zijn slag wilde slaan met de inrichting van een Care-bedoening voor niet meer zo gezond in elkaar hangende Nederlandse pensionado’s. Dit om de rekening van zijn Ltd. Hemphill aka Hennepheuvel op Gibraltar te spekken onder het motto: "Een uitdaging waarin op een positieve manier de kwaliteit van leven centraal zou moeten staan, waarbij rekening gehouden wordt met de autonomie en persoonlijke wensen van het individu".
Als je het geloven wil is Robbie een echte humanist, maar wij weten beter. Robbie’s kwaliteit van leven draait om het deftig stelen van meloenen om die deftig weer uit te geven aan deftige genoegens. En dat er bij al dat noodzakelijke hakken spaanders vallen, dat is dan jammer. Kort en goed: Robbie hoort langdurig in een kruipruimte thuis. Kan iemand uit het keurkorps van Opstelten hem een dezer dagen even uit zijn Bentley sleuren? Dank u. Stay tuned.

(1) Zie de afleveringen 455 en 456 van de gerenommeerde serie
(2) Lees hier hoe het allemaal zo ver is gekomen
(3) Zie ook aflevering 454

Klik hier om uw reactie toe te voegen