Skip to main content

Van Estoril naar Zandvoort (050)

16 februari 2017

zondag 1 oktober-2006
Hoppa, weer een vetklep voor de bijl. Mark Foley, de Republikeinse vertegenwoordiger van Florida in het Amerikaanse Congres, heeft eergisteren aan zijn stutten getrokken nadat er wat rukkerig e-mailverkeer naar buiten was getild tussen hem en een jonge voormalige stageloper. Mark gebruikte daarbij de schuilnaam Maf54 en daarmee sloeg hij het laminaat niet ver mis. Even wat verheffende strofes uit de mails om duidelijk te maken waar het over gaat:

Maf54: “Sta je ook in je boxer?”
Jongen: “Nee, ik ben net thuis. Ik was wat laat van college. De les liep wat uit.”
Maf54: “Nou, trek hem uit en relax.”

Deze is ook heel leuk.

Maf54: ”Wat heb je aan?”
Jongen: “Een T-shirt en een short.”
Maf54: “Zou ze graag bij je willen uittrekken.”

Of deze:

Maf54: “Maak ik je een beetje geil?”
Jongen: “Een beetje”.
Maf54: “Cool”.

Er is nog heel wat meer van dit hitserige proza, maar dat is jammer genoeg nog niet in roulatie gebracht. Foley zit al sinds 1995 namens Florida in het Congres en was -oh ironie- ondermeer de voorzitter van de Huiscommissie voor verdwenen en geëxploiteerde kinderen. In die hoedanigheid was hij een sterk voorstander van hardere maatregelen tegen luitjes die minderjarigen via het internet aanzetten tot sex. Zijn ophanden zijnde herverkiezing veranderde door zijn schriftelijke staaltjes kinderleut met de snelheid van een kruisraket van een piece of cake in een piece of shit. En Mark zal binnenkort voor de kadi moeten verschijnen en dan normaliter voor een tijdje achter het gaas verdwijnen. Tenminste, als alles gaat zoals het hoort in de staat van Jeb Bush, de broer van Maf1 in Washington. Want hé, het gaat hier niet om een eenvoudige boerengaffel, maar iemand uit de bovenlaag van de Amerikaanse samenleving. En daarvoor gelden andere normen en waarden.
Overigens hoeven we niet persé naar de andere kant van de plas om die verschillen tussen de dunne boven- en de dikke onderlaag vast te stellen. Wat gebeurde er bijvoorbeeld na de Jobstijding, dat bij voormalig minister van Justitie De Ruiter een mes in de deur was gezet na een zakelijk meningsverschil met een Marokkaanse vers vleesleverancier? De ex-minister kreeg bewaking voor de deur. Niet in de persoon van een eenvoudige Amsterdamse bromsnor, maar door luitjes van de veiligheidsdienst van het Koninklijk Huis. Die laatsten lekken wat minder.
Wat gebeurde er met Frits Salomonson, dertig jaar lang de Koninklijk Huis-bef en tegelijkertijd een gerenommeerde Marokkaanse kindervriend? Kon zich rustig terugtrekken over de Belgische grens.
En wat geschiedde na revelaties over close encounters of the first kind van secretaris-generaal van Justitie Joris Demmink en jeugdigen in Praag, Eindhoven en Londen? Er werd aarzelend een intern onderzoek op gang gehesen dat naar verwachting niks opleverde. Oh, btw. Er schijnt nu voor Joris een nieuw potje op het vuur te zijn gezet. Ditmaal aan de Bosporus. Als het prutje gaar is, hoort u weer van ons. Want we blijven vasthouden aan het devies: “And justice for all”. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
16 februari 2017
Van Estoril naar Zandvoort