Skip to main content

Fast and furious (009)

27 februari 2017

maandag 7 november-2011
Het begint nu pas echt leuk te worden. In het proces tegen Jesus Vicente Zambada Niebla. Een Mexicaanse onverlaat, die ervan wordt beschuldigd verantwoordelijk te zijn voor grootscheepse aanvoer van verwarrende Zuidamerikaanse middelen in de USSA. Jesus zou tot de subtop van het Mexicaanse Sinaloa-kartel behoren met alleen nog zijn vader (El Mayo) en diens gap Guzman (El Chapo) boven zich.
In dat proces zit een col van de buitencategorie. Volgens de beffen van Jesus zou er namelijk een geheime overeenkomst zijn gesloten tussen de Amerikaanse overheid en ene Loya Castro, de consigliere van Mayo en Chapo. In ruil voor info over hun concurrenten zou de top van het Sinaloa-kartel met rust worden gelaten. Sterker nog: ze kregen wat hun nering betreft een monopoliepositie. Net als indertijd het Medellinkartel van Pablo Escobar en zijn roofridders. Tot ze al teveel babbels kregen.
Jesus preekt nu, dat hij ook tot de gezalfden behoort en dus eigenlijk ten onrechte voor de kadi staat.
Bestaat die overeenkomst? De Amerikaanse overheid is tot nu toe noch met hom, noch met kuit over de brug gekomen. Maar onder druk van Jesus' beffen is Washington nu toch van de rem afgeraakt. Met verwijzing naar de nationale veiligheid hebben de witte Obombaboordjes nu namelijk laten weten bereid te zijn om info over hun jarenlange liaison met Loya Castro cq. Mayo en Chapo te verstrekken, maar alleen aan de kadi en het OM. Niet aan de beffen van Zambada. Lullig voor Jesus, maar daarmee is er toch een scheur in de spiegel gekomen. Nog heel even en hij ligt volledig aan barrels. War on drugs ? Lachertje.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
27 februari 2017
Fast and furious