Bank te koop (007)

dinsdag 15 mei-2007
En wij maar lullen over Grijpman Groenink’s Hongaarse “red light” secretaresse. Pinda’s in vergelijking met de story op de website van de Daily Mail van afgelopen zondag. Dat artikel beschreef hoe BP, de grote concurrent van Shell, tekeer is gegaan om een sappig contract binnen te takelen in Azerbeidzjan. De Azeri’s die in Londen kwamen onderhandelen werden niet zo zuinig in de blommen gezet met zwoele parties, flesjes prik, mondjes kaviaar, financiële zalfjes, lijntjes wit, hupse snollen etcetera. De eerste reservering van 45 meloen pond was er al in vier maanden doorheengejaagd, maar werd zonder mokken direct aangevuld met verse meloenen. Vrolijk weggeboekt als representatiekosten, onvoorziene uitgaven of andere smoezen.
In Bakoe was het the same old song. Bovendien zat daar ook het hele BP-kantoor vol met tot secretaresse getransformeerde glijbanen. En niet alleen voor het op- en afschuiven van sigarenbandjes, maar ook om inlichtingen in te winnen. Net als hun collega’s in Londen. Vriend Litvinenko mag dan dood zijn, James Bond leeft nog.
Les Abrahams, de directeur van BP die langs deze sympathieke weg het contract binnen sleutelde, kreeg vorige maand de zak. Ondanks het feit dat hij een volledige licence to fuck had van de hoogste baas, lord Browne. Of er enig oorzakelijk verband bestaat weten we niet, maar ook de Lord is inmiddels exit. Die had tegenover een kadi van het High Court een potje staan te liegen over zijn vierjarige relatie met de Canadees Jeff Chevalier. En dat kan niet in Engeland.
Les stond overigens al vanaf 1991 in rechtstreeks contact met John Scarlett van MI 6. Beide heren werkten toen in Moskou en hun liaison kwam pas ten einde toen Abrahams de zak kreeg. Scarlett heeft blijkbaar goed werk afgeleverd, want hij is tegenwoordig de hoofdsmurf van de Britse buitensnuffeldienst. Dus u zult van verbazing geen lekke band krijgen als we u vertellen, dat dit roodgloeiende artikel na een paar uur van de site van de Daily Mail was verdwenen. Zo werkt dat daar aan de overkant van het plasje. Bij ons gaat dat gelukkig even anders. Hoewel… die Hongaarse secretaresse van Grijpman zit toch ook maar mooi bij een AIVD-er in huis. In Amstelveen. En da’s ook niet voor niks. Stay tuned.

Bank te koop

  • Hits: 440
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch