Skip to main content

Antillen vice versa (031)

25 februari 2017

maandag 11 november-2013
14 november is het weer eens D-day voor Chris van Assendelft van Wijck. Dit keer door een wat dromerig optreden van een Belgische deurwaarder. Ook maar een mens, zeker, maar het zal je maar gebeuren. Ruim vier maanden geleden schreef voornoemde dromer een briefje aan de bef van Van Assendelft van Wijck. Er stonden nog twee rekeningetjes open van Vitae Nouveau. Of cliënt die even wilde betalen. Dat deed cliënt, ondanks het feit dat hij daar in wezen niet toe verplicht was (1). Einde verhaal zou je denken. Zo niet bij Hazeldonk de grens over. Deurwaarder vergat de betaling door te geven aan het OM. En na vier maanden (!) ging er dan ook een brandend schrijven uit waarbij cliënt werd verzocht aanwezig te zijn bij een faillissementszitting in Antwerpen (2). Leuk, maar het epistel werd naar diens oude adres op Curacao gezonden en zijn vroegere echtgenote zag zich niet geroepen om het even door te sturen. Integendeel, het kwam terecht bij de “Den Haag groep” en aanhang en die zagen opnieuw de zon opkomen.
Toen Van Assendelft van Wijck niet op de zitting verscheen leek definitief de bijl te vallen. Maar tijdens een goed gesprek met de betrokken functionarissen bleef het scherpe ijzer nog even hangen en dat gaf het slachtoffer de tijd om dit verzet in te dienen dat komende donderdag aan de orde komt (2).
Ondertussen maakten een paar leden van de Haagse groep en hun twijfelachtige aanhang van de gelegenheid gebruik om wat in Curacao tot twee keer toe op een justitiële zeperd uitliep opnieuw te proberen in Antwerpen. En deden er tussen neus en lippen nog maar eens een fors schepje bovenop. Om eens wat te noemen: Chris' oud-compagnon Leo Nipshagen krikte vrolijk zijn in Curacao gekapseisde eis van 9 ton naar het volstrekt belachelijke bedrag van 4,5 meloen. Maar na een aangifte, die alle kenmerken van Gordon droeg, kan dit soort grappen er nog wel bij (3). Nog gekker is het gedrag van Nipsie's Belgische protégé, Woutje van Loon. De voormalige bajesklant en kennis van “onderwereldbankier” Willem Endstra (rip) vond uit, dat ie zelf aanspraak kon maken op ruim 973.000 euro en zijn Mountain View-compaan dr. Konrad Lang ruim 3 meloen (4). Ach, het is Sint Maarten en Sinterklaas is onderweg. We houden voor u de vinger aan de Schelde. Stay tuned.

(1) Van Assendelft van Wijck bekleedde bij Vitae Nouveau de wettelijk niet eens geëffectueerde positie van stille vennoot. Het baasje van het vehikel was Vivianne Verhoeven.
(2 ) Zie ook aflevering 22 dd. 20 oktober 2013.
(3) Zie voor die aangifte aflevering 26 dd. 20 oktober 2013.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
25 februari 2017
Antillen vice versa