Van Estoril naar Zandvoort (105)

01 juni 2015
Hits: 517

zaterdag 3 november-2012
Hop. De kat is uit zijn mand. Ene Rod Richards heeft gisteren verklaard dat Sir Peter Morrison (rip) een pedofiel was. Sir Peter was bij leven privé secretaris van Jimmy Savile-fan Margatet Thatcher en vice-voorzitter van de Britse Conservatieve partij. Om aan zijn kotergerief te komen bracht hij met enige regelmaat bezoeken aan kindertehuizen in Noord-Wales. Soms in gezelschap van een andere Tory-topper uit die tijd, die door Richards niet met name werd genoemd en inmiddels ook rip is (1).
Ze waren overigens niet de enige habitué’s van deze onder de Britse Jeugdzorg vallende onderkomens voor wezen, koters uit probleemgezinnen etcetera. In dit nog maar net opengebarsten schandaal zijn naar schatting 650 koters sexueel en emotioneel zwaar beschadigd door een baaierd van niet onbemiddelde kinderkruipers.
Kan je zeggen wie is die Richards dan wel. Nou Roddy maakte ooit deel uit van de snuffelbrigade van het ministerie van Defensie en was zelfs een tijdje een geheimsmurf van MI6. Daarna gooide hij zich in de polletiek, werd Conservatief parlementslid namens een kiesdistrict in het noorden van Wales en later leider van de Welshe tak van die partij. In 1996 werd naar aanleiding van geruchten dat er in twee tehuizen druk werd gehopst met koters een officieel onderzoek ingesteld door een commissie onder leiding van William Hague. Toen minister van Welshe Zaken, nu minister van Buitenlandse Zaken. Als minister van Gezondheid en Sociale Zaken in Cardiff kreeg Richards alle resultaten van het onderzoek onder ogen en kwam toen al tot de conclusie, dat Morrison een van de hopsers was. Net als Hague hield Richards ferm zijn wafel. Waarschijnlijk om partijpolletieke redenen. Maar nu - na een paar onzalige schandalen die hem zowel sociaal als financieel forse schade bezorgden- nam hij kennelijk revanche en trok die wafel open. Om duidelijk te maken, dat al dat gelul over BBC-medewerkers een methode is om de aandacht af te leiden van hoge heren uit de Britse polletiek, de ministeries, de befcultuur en het zakenleven.
Wat aan de overkant van het plasje en niet te vergeten Portugal ineens mogelijk is, moet hier toch ook kunnen. En niet een of ander lullig excuus van Opstelten & Co. Name and shame. Kom op met Teeven’s List (2). Gooi de Rolodex (3) open. Joris is opgelazerd, dus wie houd je tegen? Stay tuned.

(1) Mogelijk Sir Edward Heath aka mr. Eddy. Zie aflevering 96 dd. 6 augustus 2012.
(2) Zie aflevering 9 van deze serie.
(3) Goegel even Rolodex-zaak en u bent weer op de hoogte.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
01 juni 2015
Aantal keren bekeken: 517
Van Estoril naar Zandvoort

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch