Borrels en beeld (005)

13 januari 2017
Hits: 535

zondag 14 juli-2013
Komt een man een keilenwinkel binnen. In Purmerend. Wil een paar softe alcoholletjes kopen in de vorm van een paar Portugese wijntjes en nog wat hard stuff in de vorm van een fles jenever. Meneer is een liefhebber. De eigenaar van de shop nog net niet in extase, maar wel close. Dan komt het punt van afrekenen. Of cliënt even een van zijn klavieren in een apparaat wilde duwen voor een vingerafdruk. Cliënt denkt nog even of de betrokken keilenwinkelier misschien iets te diep in het glaasje heeft gekeken en vraagt vervolgens waarom hij in godesnaam een vingerafdruk moet laten maken voor de aankoop van een paar flessen gedestilleerd. Nou, meneer, die vingerafdruk gaat meteen naar een bedrijf in Breda. Dat controleert in een paar seconden of een klant boven de zestien is. Zo ja, dan gaat mijn kassa open. Zo nee, dan blijft ie dicht. Cliënt verbijsterd. Hij is 71. Met windkracht acht in zijn hoofd stormt ie de winkel uit. De flessen lekkers blijven maagdelijk achter op de toonbank.
Onze kurk eraf als het apparaat in kwestie geen gemoderniseerde versie van de “Ageviewer” was en het “bedrijf in Breda” de Hollandse Exploitatie Maatschappij. Vraag je je toch in gemoede af wat een particulier bedrijf godnondeju met al die vingerafdrukken moet van luitjes die zonder nadenken hun vinger in de ageviewer drukken om zich een avondje te kunnen bezatten. Onverlaten traceren? Ja, en dan? Melden bij een smurfendienst? Wat is dit???? Stay tuned.

1 ) Een outfit waar kleurrijke lieden als Hendrik van den Hombergh en de inmiddels op de bietenberg huizende Leo Geeris rondwaarden en die wij in 2011 al eens heftig door de wringer hebben gehaald.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
13 januari 2017
Aantal keren bekeken: 535
borrels en beeld

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch