Skip to main content

Honi soit qui Mali pense (002)

02 april 2017

zondag 13 januari-2013
Je denkt van niet, maar er zit echt wel logica in. Toen de grote jongens van de NATO indertijd besloten Libië plat te democratiseren maakten ze op de grond gebruik van fanatieke Allahfans om hun doel te bereiken. Nadat Khadaffi een mes in zijn reet had gekregen en zwaar beschadigd naar de bovenverdieping was verhuisd hesen diezelfde Allahooligans in Benghazi de Al Qaidavlag. Sindsdien is het in Libië een zootje. Een groot deel van de burgerbevolking verlangt terug naar de rustige dictatuur die ze hadden voor ze door de NATO werden beschermd, de ashes van Amerikaans ambassadeur Chris Stevens zijn al twee maanden to ashes, maar de olie stroomt met zo’n rotgang in de richting van de westerse opslagtanks, dat je bijna zou denken dat er bij Benghazi ook een Woudagemaal staat te pompen.
Toen de democratische baasjes in Brussel besloten om ook Syrië ablaze te setten ter wille van de overname van de aanwezige vloeibare en gasvormige carbonades trok een deel van voornoemde Allahooligans richting Turks-Syrische grens. In afwachting van een dosis zwaar militair materieel uit de voorraadschuur van Chris Stevens in Benghazi. Na ontvangst wipten ze de grens over en gooiden de beuk erin. Onder de naam Jabhat al-Nusra, maar what’s in a name? Ondertussen hebben ruim 50 landen aan Bankie gevraagd om Syrië op de zwarte lijst van het Vredespaleis te zetten. Kunnen Assad cs. na het klaren van de klus de Scheveningse nor in wegens het begaan van oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid en als ze daar erg veel babbels hebben een verkeerde medicatie van de dokter krijgen. Die boys van Al-Nusra? Nou, de democratische kruistocht is nog lang niet afgelopen, dus die worden weer ergens anders heengestuurd. Misschien naar hun maatjes in het noorden van Mali.
Ook daar is een deel van de zware Libische wapens terechtgekomen om de boel op scherp te zetten en Frankrijk en de USSA in de gelegenheid te stellen om de Malinese goudvoorraden definitief in “onze” invloedsfeer te brengen. Uiteraard roept de oh zo socialistische president Hollande, dat het militaire ingrijpen niks te maken heeft met economische motieven. Maar hé, over logica gesproken. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
02 april 2017
Honi soit qui Mali pense