Skip to main content

Wagenknecht breekt met Open Grenzen

04 augustus 2018

Na maanden van spanningen binnen Die Linke over de migratiepolitiek tussen (co-)Fractievoorzitter Sarah Wagenknecht en partijvoorzitters Kipping & Riexinger heeft die kwestie ertoe geleid dat Wagenknecht een buitenparlementaire groep 'Aufstehen' gevormd om deze controverse open te breken. Haar doel is een brede Linkse beweging om mensen van buiten de partij te trekken die mogelijk ook met de verkiezingen mee gaat doen. De voorzitters van Die LInke hadden zich uitgesproken voor 'open grenzen', een idee dat volgens 'Rode Sarah' (dochter van een Iraanse communist) 'naief' is.
Half Duitsland is uiteraard over haar heengevallen vanwege dit 'links-nationale' of 'links-populistische' initiatief. Ze wordt in commentaren al vergeleken met Marine Le Pen. UIteraard omdat ze vrouw is.
Het is te vroeg om uit te maken of deze beweging hout zal snijden. Opmerkelijk is dat naast Linke-afgevaardigden zich een SPD-bondsdaglid, Buelow, bij de 'Sammlungsbewegung' heeft aangesloten. In september zal het initiatief, met als tune Bob Dylan's 'The times they are-a-changin', officieel van start gaan. (WK)

JoopFinland
Die tune zegt veel, zoniet alles, over mevrouws handreiking naar de AfD...
Klik hier om uw reactie toe te voegen
04 augustus 2018