Skip to main content

Woest (006)

06 april 2017

woensdag 25 januari-2012
Gaat ie wel? Gaat ie niet? Hij gaat niet. Ja, Mansoor Ijaz had vorige week nog beloofd om in Karachi een getuigenis af te leggen over de memo, die hij namens president Zardari in de gleuf van het Pentagon zou hebben geschoven (1). En ja, de Paki legertop had beloofd hem te beschermen. Maar de wapenhandelaar annex FOX News-analist annex CFR-lid zag het uiteindelijk toch niet zitten. Bang voor zijn hachie. Hij heeft nu aan Zardari cs. voorgesteld om een seance te organiseren in Londen of Z├╝rich.
Dat laatste is grappig, want naast de eilie die er heerst over de memo zijn ook de ouwe beschuldigingen over Zardari's zakkenvullerij via Zwitserland weer boven water gekomen (2). Verder druppelt het gezeik over het eigenmachtig optreden van de USSA binnen Pakistaanse landsgrenzen in het gevalletje Captain Caveman en het naar believen dronen van Pakiburgers nog steeds stevig na. En dat levert alles bij elkaar zo'n explosief mengsel op, dat een militaire coup niet is uit te sluiten.
Vandaar dat Obomba vorige week speciaal afgezant Marc Grossman naar Islamabad wilde sturen. Maar vriend Grossman werd aan de deur geweigerd. Niet zo verwonderlijk gezien de kwalijke reputatie die hij geniet. We hoeven alleen maar te verwijzen naar de revelaties van klokkenluidster Sibel Edmonds om te weten hoe Grossman in elkaar zit (3). Kortom, de soep wordt in Islamabad en wijde omgeving wel degelijk zo heet gegeten als ie wordt opgediend. Stay tuned.

1. Zie aflevering 5 dd. 12 januari 2012
2. Zie het artikeltje "Poen en polletiek" dd. 17 januari 2011
3. Even naar de zoekmachine. Denk om het afstapje

Klik hier om uw reactie toe te voegen
06 april 2017