Sprookjes

Hits: 267

maandag 19 mei-2014
Op 15 mei j.l. vond er in Berlijn een interessante forumdiscussie plaats tussen een oud klokkenluider van de NSA, William Binney en een oud medewerker van de voormalige Oostduitse Stasi, Klaus Eichner. Klaus was chef analist met als aandachtsgebieden de CIA en de NSA. Het thema was het systematisch afluisteren van de Westduitse telecommunicatie door de Amerikaanse NSA.
Klaus had via een Amerikaanse bron de beschikking gekregen over een 4000 pagina's groot document, met daarin 30.000 gegevens van alle personen en organisaties in West Europa waar de NSA in 1982 inlichtingen over verzamelde. Top of the list hierbij was Frankrijk, met 50 pagina's en Westduitsland een goede tweede met 35 pagina's. Deze zogeheten National Sigint Requirements List (NSRL) kreeg de Stasi in 1985 toegespeeld door een Amerikaanse onderofficier. Met andere woorden: die toenmalige vijand was precies op de hoogte hoe de Amerikanen hun 'partners' afluisterden.
Klaus is nu van mening dat de inlichtingendiensten een deel van de toegeƫigende taken terug moeten geven aan de politie (terrorisme bestrijding en bestrijding georganiseerde criminaliteit). In de wereld van de geheime diensten bestaan er geen rode lijnen, een dienst doet wat een dienst wil.
Kijk, dat laatste is iets dat de parlementaire 'controleurs' van de inlichtingendiensten niet graag horen. Een dienst die doet wat het wil? Sprookjes. Bestaat niet, niet in 'onze' democratieƫn.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
Aantal keren bekeken: 267

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch